НАСТОЈАО САМ ДА ЧЕШКА ОТПРИЗНА КОСОВО Земан: Скупштина је послала предлог влади да то учини

Тањуг

30. 01. 2023. у 13:21

Председник Чешке Милош Земан изјавио је данас да је настојао да његова земља повуче признање Косова, што није успело, али је подсетио да ни он, ни његов претходник нису дали сагласност да Чешка има амбасадора у Приштини.

НАСТОЈАО САМ  ДА ЧЕШКА ОТПРИЗНА КОСОВО Земан: Скупштина је послала предлог влади да то учини

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

"Настојао сам да Чешка опозове признање Косова. Желим да подсетим да је Чешки парламент својим решењем позвао чешку владу да не призна Косово", рекао је Земан на конференцији за штампу у Београду. Нажалост, нагласио је, политичка ситуација се променила.

-И Скупштина је послала предлог влади да то учини, али политичка ситуација је таква да се влада одлучила да то не учини, рекао је Земан.

"Таква је демократија, победиле су снаге које су признале Косово, а ја нисам диктатор већ демократски изабрани председник", рекао је Земан одговарајући на питање новинара да ли жали што није прошла иницијатива о повлачењу признања косовке независности и зашто ЕУ осуђује руског председника за нарушавење територијалног интегритета, а када је реч о нарушавању територијалног интегритета Србије на то се не обзазиру.

Земан је рекао да је, са друге стране, у разговору са председником Србије Александром Вучићем поздравио чињенциу да се Хашим Тачим налази већ две године у истражном притвору и да се пред трибуналом налази још један високо рангирани представник ОВК који је добио 26 година затвора. Земан је подсетио да ни он, као ни његов претходник Влацлав Хавел нису дали сагласност да се у Приштини постави чешки амбасадор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЈЕ ПУТИН ИСПРАТИО СИ ЂИНПИНГА: Два занимљива детаља која упадају у очи (ВИДЕО)