ПРАВДА ЗА СЛАЂАНА: У Краљеву одржан скуп подршке Слађану Трајковићу ухапшеном на КиМ (ФОТО)

Г. ЋИРОВИЋ

28. 01. 2023. у 13:10

У ПАРКУ код Духовног центра „Свети владика Николај Велимировић“ у центру Краљева одржан је породични скуп подршке Слађану Трајковићу, ухапшеном на Косову и Метохији у децембру прошле године, а коме је недавно Основн суд у Приштини, након истека једномесечног, продужио притвор за још два месеца.

ПРАВДА ЗА СЛАЂАНА: У Краљеву одржан скуп подршке Слађану Трајковићу ухапшеном на КиМ (ФОТО)

Г.Шљивић

Слађан Трајковић, бивши припадник такозване косовске полиције, подсећамо, ухапшен је 15. децембра у Бошњачкој махали у северном делу Косовске Митровице под сумњом да је наводно починио ратни злочин против цивилног становништва током рата 1999. године.

- Мој супруг је невин, као и многе друге његове колеге. Слађан је радник МУП дуже од две деценије, а 2013. је интегрисан у косовску полицију. И тада су обављене све провере, радио је у њиховим институцијама девет година, а када је одлучио да скине униформу ухапшен је после месец дана. Учињена му је велика неправда, осумњичен је на основу изјава лажних сведока, са лажним датумима и локацијама на којима никада није био – каже његова супруга Сузана.

Г.Шљивић

Слађанова супруга Сузана Трајковић

Према њеним речима, Слађану је у притвору озбиљно нарушено здравствено стање јер је, иако дијабетичар, месец дана био без икакве терапије.

- Нису нам дозволили да му доставимо таблете са српском маркицом, а када смо у Приштини купили са косовском, узете су на портирници али му их нису дали – додаје Сузана Трајковић. - Настављамо борбу за његову слободу, за правду и истину. Не одустајемо. Боримо се свим средствима да докажемо да је невин.

Г.Шљивић

Скуп подршке Слађану Трајковићу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (2)

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ ЈЕДАН БЛОК УНУТАР ЕВРОПЕ: Председник открива шта ће се у наредном периоду дешавати на политичкој сцени