НАСТАВЉА СЕ КУРТИЈЕВ ТЕРОР: Возач санитета заустављен на Јарињу открива зашто нису могли да се врате на КиМ (ВИДЕО)

Новости онлајн

18. 01. 2023. у 16:46

ПОЛИЦИЈА тзв. Косова на административном прелазу Јариње зауставила је данас возило Хитне помоћи у којем се налазио пацијент упућен у Клинички центар у Северној Митровици, са образложењем да нема право да прође јер се ради о возилу чија регистрација на КМ таблице је продужена после 10. децембра прошле године, а та возила Приштина сада "води као нерегистрована".

НАСТАВЉА СЕ КУРТИЈЕВ ТЕРОР: Возач санитета заустављен на Јарињу открива зашто нису могли да се врате на КиМ (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Косово онлајн

Возач санитета из Северне Митровице Милан Јовановић рекао је за Косово онлајн да су му службеници Косовске полиције на административном прелазу Јариње рекли да је данас у 10 сати стигао допис да се сва возила регистрована после 10. децембра сматрају нерегистрованим и да је то "по Бриселском споразуму".

- Прво су узели документа и рекли да је возило нерегистровано и да не може да уђе на Косово, и да је данас у 10 сати стигао такав допис, да после 10. децембра ниједно КМ возило више не може да продужи регистрацију. Након тога су нас пустили, али опоменули да више нећемо моћи да уђемо, а ни да изађемо са Косова - рекао је Јовановић.

Он је навео да су службеници Косовске полиције затим иза њих вратили сва приватна возила регистрована на КМ таблице.

Ово нам је потврдила и Сунчица Машић из Прилужја. Она је навела за Косово онлајн да службеници тзв. косовске полиције њој и сину нису дозволили да се врате кући "због старе налепнице".

- Ауто смо регистровали 20.12. 2022. године, КМ таблице, све је регуларно, а они то не уважавају. Када смо прешли прелаз нису нам рекли ништа, а сада када смо се враћали нису хтели да нас пусте. Рекли су стара је налепница, вратите се - навела је Машић.

(Косово онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Огласио се РТС поводом Сејове тужбе