ПЕТКОВИЋ ПОРУЧИО ЛАЖНОМ ПРЕМИЈЕРУ: "Спреман је на све, па и да згази сопствене прописе" (ФОТО)

Новости онлине

14. 12. 2022. у 13:49

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије и члан Председништва Српске напредне странке Петар Петковић огласио се поводом најновије провокације Приштине.

ПЕТКОВИЋ ПОРУЧИО ЛАЖНОМ ПРЕМИЈЕРУ: Спреман је на све, па и да згази сопствене прописе (ФОТО)

Фото Танјуг

- Јасно је да је Kурти спреман на све, па и да згази и сопствене прописе када жели да удари на Србе! - написао је Петковић на свом Твитер налогу.


   
Подсетимо, председник Србије Александар Вучић огласио се данас поводом апликације за чланство тзв. Косова у ЕУ.

- Поштовани грађани Србије, већ знате да сам замолио наше западне партнере да ми кажу који од пет важних докумената желе да поштују: Кумановски споразум, Повељу УН, Резолуцију 1244, Бриселски или Вашингтонски споразум. Дошли смо до шестог, веома значајног документа ЕУ, из 2003. године, чувеног Солунског документа о проширењу ЕУ на Западни Балкан. И управо у светлу подношења апликације за чланство у ЕУ тзв. Косова, моје питање је: Хоће ли поштовати документа која су сами доносили, па чак и историјска из Солуна, јер у тачки 5 Солунског документа се каже да у потпуности подржава имплементацију Резолуције 1244, тако да моје питање од данас је: Који од ових шест документа желите да поштујете и ми ћемо бити апсолутно сагласни - упитао је председник Србије Александар Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Како је легендарни Бата Живојиновић добио надимак Животиња