НОГОМ УДАРАЛИ У ОТВОРЕНА ВРАТА: У Северној Митровици и Зубином Потоку, дан после бахаћења косовских полицајаца

Д. ЗЕЧЕВИЋ

07. 12. 2022. у 22:05

ДВА службеника изборне комисије, очито Албанци јер су причали на албанском, у пратњи два наоружана полицајца, упали су у зграду, док је десетак до зуба наоружаних специјалаца стајало испред.

НОГОМ УДАРАЛИ У ОТВОРЕНА ВРАТА: У Северној Митровици и Зубином Потоку, дан после бахаћења косовских полицајаца

Зграда Општине у Зубином Потоку, Фото Д. Зечевић

Један од ових што су ушли у зграду ногом је гурнуо већ отворена врата Општинске изборне комсије. Вероватно су хтели да промене браву кад се зачула детонација. Они су излетели, и са осталим припадницима полиције отишли ка џиповима којима су и дошли. А чим се зачула експлозија Срби су почели да се окупљају, мислећи да је опкољена општина.

Овако нам једна од радница у Општини Зубин Поток описује како је у уторак изгледао препад на просторије изборне комисије. Током данашњег дана у Општини се радило уобичајено, мада је био опипљив страх да се упад не понови.

Исти сценарио изведен је и у северној Косовској Митровици, а све уочи избора које је Приштина заказала након што су представници Срба напустили институције, тражећи формирање ЗСО и престанак терора над нашим сународницима.

Сви житељи Зубиног Потока са којима смо разговарали износе исти утисак: циљ је био само да се демонстрира сила и да се унесе додатни немир међу Србе.

- Приштинска власт хоће да покаже да овде може да ради шта хоће. Али, ми ћемо им се одупрети свим демократским средствима - каже нам један од житеља.

Током посете овој општини чули смо и да су припадници косовске полиције базу у Горњем Јасеновику, изнад језера Газиводе, заштитили жицом и џаковима пуњеним песком. На још две локације, причају упућени, припремају нелегалну градњу база.

У северној Косовској Митровици, испред некадашњих просторија Општинске изборне комисије, данас су се могли видети трагови бахаћења косовских полицајаца наоружаних аутоматима. Разбијена стакла на прозорима, срча испред зграде... На вратима је нова брава, а унутра испревртане ствари. У неколико наврата ово подручје надлетао је и хеликоптер КФора.

ЦИК ОРГАНИЗОВАО ЖРЕБ ЗА БРОЈЕВЕ?!

УПРКОС инцидентима, Централна изборна комисија припрема изборе. Наиме, јуче ујутру је жребом одређен редни број кандидата на гласачким листићима за градоначелнике четири општине на северу, а за које су се пријавила само два српска кандидата - Слађана Пантовић, независни кандидат за општину Звечан и Александар Јаблановић, испред Партије косовских Срба за општину Лепосавић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (1)

МИХИН БРАТ ОТКРИО: Зашто Аријана није дошла у Београд - ко ће од Синишине породице бити на трибинама