СРАМНО ОБЈАШЊЕЊЕ КУРТИЈЕВИХ ХАРАЧЛИЈА: Вино заплењују због "нелегалне производње"; Србин поручио - "Ово радимо већ шест генерација!"

Д. З.

07. 12. 2022. у 20:40

НАОРУЖАНИ припадници косовске полиције дошли су данас испред vинице Петровић у Великој Хочи са цариницима, како би запленили српско вино, уз образложење да се - нелегално производи.

СРАМНО ОБЈАШЊЕЊЕ КУРТИЈЕВИХ ХАРАЧЛИЈА: Вино заплењују због нелегалне производње; Србин поручио - Ово радимо већ шест генерација!

фото Канцеларија за КиМ

- Шест генерација се бавимо производњом вина, ја сам своју фирму ставио у мировање у складу са законом када је почела корона и фирма није након тога активирана. Количине вина које сам правио, правио сам за своје потребе - рекао је новинарима Срђан Петровић вланик ове винице у центру Велике Хоче, једне од најстаријих на овом подручку.

Иначе, ова виница није извозила вино због проблема са декларацијама на административним прелазима, што је случај и са осталим произвођачима вина у Великој Хочи, који последњих година производе вино за сопствене потребе.

Подсетимо, поводом овог инцидента огласио се данас и Петар Петковић, директор Канцеларије за Косово и Метохију. Он је на Твитеру написао да је "Аљбин Курти поново ударио на Србе на Косову и Метохији пославши своју полицију у центар Велике Хоче, да заплени Србима вино".

- Нови Куртијев удар на Србе јужно од Ибра. Послао је своју полицију у центар Велике Хоче да једној од најстаријих виница Петровић одузме 40.000 литара вина. Мештани су се окупили да бране свог комшију јер неће да дозволе Куртијево иживљавање и терор! – написано је Петковић на Твитеру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (2)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну