МОЋНА ПОРУКА ИЗ АРГЕНТИНЕ ЗА ЛАЖНУ ДРЖАВУ: Приштина шаље "мировњаке", одмах добила пацку - "То је наша територија, Британци су окупатори"

Новости онлине

02. 12. 2022. у 20:10

МИНИСТАРСТВО спољних послова Аргентине, саопштило је, поводом медијских написа о одлуци скупштине тзв. Косова да пошаље до седам припадника КБС на Малвинска острва, познатија и као Фолкланди, да ће се томе супротставити.

МОЋНА ПОРУКА ИЗ АРГЕНТИНЕ ЗА ЛАЖНУ ДРЖАВУ: Приштина шаље мировњаке, одмах добила пацку - То је наша територија, Британци су окупатори

Фото: AP Photo/Visar Kryeziu/Јутјуб/ANFX//Free Media!

Медији су пренели да ће припадници КБС "у операцији подршке миру у складу са потписаним споразумом са Великом Британијом о укључивању у британску пешадијску војску" отпутовати на Малвинска (Фолкландска) острва око којих се Аргентина спори са Великом Британијом.

Министарство наводи да поштује све Резолуције Уједињених нација и подсећа да Аргентина не признаје једнострано проглашење независности Косова, до којег је дошло 17. фебруара 2008. године, пошто подржава пуноважност Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација.

- Наведена Резолуција садржи елементе којих се Аргентина неограничено придржава, посебно принцип територијалног интегритета и решавање спорова путем преговарања и обострано прихваћеног споразума укључених страна; принципе који су релевантни за питање Малвинских острва - пише се у саопштењу.

Министарство истиче да аргентинска влада снажно одбацује намеру да тзв. Косово пошаље нове војне трупе на Фолкландска острва и наглашава се да је то аргентинска територија коју је Велика Британија незаконито окупирала.

- То представља неоправдану демонстрацију силе и намерно одступање од позива бројних међународних резолуција Генералне скупштине Уједињене нације и других међународних форума који позивају и Аргентину и Уједињено Краљевство да наставе преговоре, како би се пронашло мирно и дефинитивно решење за спор око суверенитета који укључује обе земље у питању Малвинских острва - наводи се у саопштењу.

Истовремено, Министарство категорички одбацује наводни карактер "мировне мисије" за коју је поменута војна активност била намењена као потпуно неоправдана.

- Конкретно, слање КБС у јужни Атлантик је посебно у супротности са резолуцијом Генералне скупштине Уједињених нација 31/49 која позива обе стране да се уздрже од једностраног доношења одлука које подразумевају увођење промена у ситуацији док су острва у току преговарачког процеса који је препоручила иста Скупштина. Ово ново војно присуство у Јужном Атлантику такође је у супротности са резолуцијом Генералне скупштине 41/11 (Зона мира и сарадње у Јужном Атлантику) која, између осталих одредби, позива државе свих других региона, посебно државе које су војно важне, да савесно поштују јужноатлантски регион као зону мира и сарадње, посебно смањењем и на крају елиминацијом њиховог војног присуства у овом региону - додаје се у саопштењу.

(Косово Онлине)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

А СНАЈКА О - СВЕКРВИ: Ево шта је Јелена Ђоковић објавила када је Новак освојио Аустралијан опен (ФОТО)

А СНАЈКА О - СВЕКРВИ: Ево шта је Јелена Ђоковић објавила када је Новак освојио Аустралијан опен (ФОТО)

Новак Ђоковић је освојио Аустралијан опен 2023, а потом су уследиле бројне реакције широм света. Неке од њих је на свом Инсаграм налогу поделила и Нолетова супруга, Јелена.

29. 01. 2023. у 21:57

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)

Помешајте 1 шољу млаког млека, 1 шоља брашна, шећера и квасца у посуди оставите да ферментира 15 минута. Додајте остале састојке и добро измешајте. Додајте још брашна ако је потребно док не добијете глатко, нелепљиво тесто.

29. 01. 2023. у 18:21 >> 07:28

Коментари (1)

У НОЛЕТОВОЈ СВЛАЧИОНИЦИ И ЖЕНА, А НИЈЕ ИЗ ПОРОДИЦЕ: Ево с ким је Новак Ђоковић најпре прославио гренд слем титулу на Аустралијан опену