ПАЛМА: Председника Србије не бирају ни Лајчак, ни Борељ, ни Шолц, ни Макрон, већ грађани Србије!

Novosti online

02. 12. 2022. у 12:04

ПРЕДСЕДНИК Јединствене Србије Драган Марковић Палма обратио се јавности поводом претњи дела међународне заједнице председнику Србије Александру Вучићу како ће да га смене, као да они одлучују ко ће бити председник Србије.

ПАЛМА: Председника Србије не бирају ни Лајчак, ни Борељ, ни Шолц, ни Макрон, већ грађани Србије!

Фото П. Милошевић

Саопштење преносимо у целости:

„У међународном праву, ако је неки споразум или уговор споран, надлежан је међународни суд. Ко је у случају дијалога Београда и Приштине међународни суд. Знам ко је. Кадија. Сада из дела међународне заједнице прете председнику Србије Александру Вучићу како ће да га смене, као да они одлучују ко ће бити председник Србије. Еј, људи, Србија има свој Устав и председника Србије бирају грађани Србије на изборима, а не Шолц, Макрон, Борељ или Лајчак”, изјавио је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма. „Када је у питању постављање Куртијевих Срба у владу привремених приштинских институција то је дно дна. Нико неће наћи, када је тема национално питање, ниједног Хрвата који ће бити против Загреба, нећете наћи ниједног Бошњака који ће бити против Сарајева и нећете наћи ниједног косовског Албанца који ће бити против Приштине. Нажалост, нађе се понеки Србин који је у дипломатској борби Београда и Приштине за Приштину. И ту је сваки коментар сувишан. И не знам чему служе неки нови предлози о правно обавезујућем споразуму између Београда и Приштине, када већ имамо правно обавезујуће споразуме - Резолуцију 1244 Савета безбедности Уједињених нација и Бриселски споразум или то нису правно обавезујући споразуми ? Јединствена Србија у потпуности подржава председника Србије Александра Вучића и Владу Републике Србије у настојањима да компромисом, у складу са међународним правом, буде решен проблем на Косову и Метохији, све друго је дивљи запад, односно закон јачега”, каже се у саопштењу председника Јединствене Србије Драгана Марковића Палме.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (0)