НЕВИЂЕНО ЛИЦЕМЕРЈЕ ЕУ: Куртија награђују укидањем виза зато што руши Бриселски споразум

Novosti online

30. 11. 2022. у 11:14

ХИПОКРИЗИЈИ у бриселској администрацији нема краја. Челници ЕУ одлучили су да практично награде Аљбина Куртија због тога што систематски урушава свако слово Бриселског споразума, одбијајући тврдоглаво да формира Заједницу српских општина, што му је обавеза.

НЕВИЂЕНО ЛИЦЕМЕРЈЕ ЕУ: Куртија награђују укидањем виза зато што руши Бриселски споразум

Facebook/Printscreen

Наиме, амбасадори држава чланица ЕУ управо су усвојили компромисни предлог о либерализацији визног режима за тзв. Косово.

Према овом предлогу, визна либерализација би ступила на снагу са почетком примене Система ЕУ за дозволе и путовања у ЕУ (ЕТИАС), али не касније од 1. јануара 2024. године. Ред вожње у овом сегменту подразумева тзв. тријалог - односно усаглашавање текста предлога уредбе између Европске комисије, Европског парламента и Савета ЕУ током децембра.

Тако је ЕУ, која је гарант Бриселског споразума и медијатор у дијалогу између Београда и Приштине, частила Куртија за брутално неспровођење онога што је својевремено шефица европске дипломатије Кетрин Ештон гарантовала својим потписом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

МАЈКА БАКОЧЕВИЋА О СИНОВЉЕВОМ ПОСРНУЋУ: Проблеми са дрогом и дуговима... Стидећу се сина

МАЈКА БАКОЧЕВИЋА О СИНОВЉЕВОМ ПОСРНУЋУ: Проблеми са дрогом и дуговима... "Стидећу се сина"

КРАЈЕМ осамдесетих, глумцу Небојши Бакочевићу предвиђали су велику каријеру. Талентом и изгледом освојио је љубитеље домаће кинематографије, али и срца припадница нежнијег пола.

28. 01. 2023. у 20:02

Коментари (21)

НОЛЕТОВ ЧАРОБНИ НАПИТАК: Еликсир којим Ђоковић започиње дан - једна намирница је кључна (РЕЦЕПТ)