НОВЕ ПРОВОКАЦИЈЕ АЛБАНАЦА НА КИМ: После истицања албанских застава у Клокоту, сада графити терористичке ОВК

Д. З.

28. 11. 2022. у 12:07

ПОСЛЕ јучерашњег истицања албанских застава на српским објектима и цркви у Клокоту, на путу ка Ски-центру Брезовица исписани су графити који величају терористичку организацију УЧК и то на асфалтном путу, као и на помоћном објекту уз сам пут, што је , како се истиче у данашњем саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију, изазвало велику забринутост мештана Штрпца.

НОВЕ ПРОВОКАЦИЈЕ АЛБАНАЦА НА КИМ: После истицања албанских застава у Клокоту, сада графити терористичке ОВК

фото Канцеларија за КиМ

- Овај притисак и нови у низу инцидената Канцеларији су пријавили забринути мештани Сиринићке Жупе који овај гест доживљавају као још једну у низу провокација и притисака, али и застрашивање којима су готово свакодневно изложени. Умногоме отежан живот Срба у Штрпцу који су последњих годину дана изложени готово свакодневном прогону, упадима Росу, политичким процесима и прогонима, сада се и на овај начин онеспокојавају с јасним циљем да напусте свој кућни праг, али су они одлучни у намери да остану и опстану на својим вековним огњиштима – истиче се у саопштењу Канцеларије за КиМ уз питање како то да је на Косову и Метохији дозвољено исписивање графита који величају терористичку организацију УЧК, од које је српски народ у покрајини трагично пострадао и да за то нико не одговара, али је забрањено свако помињање и инсистирање на Заједници српских општина, као и качење било каквих амблема који асоцирају на ову ЗСО, чије је формирање верификовано и од стране Европске уније?

- Нема сумње да у Приштини уместо о ЗСО сањају о злочиначкој УЧК и да не постоји ни политичка ни друштвена воља да се злочинци, злочини и политика страха једном заувек пошаљу у прошлост. Канцеларија за КиМ очекује да се према исписивању графита УЧК у српским срединама јасно определе међународни представници, а надлежни органи санкционишу одоговорне - навели су из Канцеларије за КиМ који су синоћ такође опоменули да је истицање црвено-црних застава у Клокоту, уочи обележавања Дана заставе Албаније, још један покушај застрашивања српског народа у том делу наше јужне покрајине.

-Заставе Албаније немају шта да траже покрај српских кућа у Косовском Поморављу и Цркве Светог Петра и Павла и зато се ово неумесно „декорисање“ не може протумачити другачије него као провокација и још један корак ка стварању „Велике Албаније” - опоменули су из Канцеларије за КиМ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (2)

НАКОН ВУЧИЋЕВИХ ПИТАЊА МУК: Председник о лажним патриотама (ВИДЕО)