"КУРТИ НИЈЕ ОД КОРИСТИ" Гренел: Он је одбио сваку идеју - Бајденова администрација мора да га критикује

Танјуг

30. 11. 2022. у 09:43

СПЕЦИЈАЛНИ изасланик за дијалог Београда и Приштине у администрацији бившег америчког председника Доналда Трампа Ричард Гренел оценио је данас да се преговори распадају јер се, како каже, Стејт дипартмент договара са Европљанима и изразио уверење да је у том процесу неопходно вођство САД.

КУРТИ НИЈЕ ОД КОРИСТИ Гренел: Он је одбио сваку идеју - Бајденова администрација мора да га критикује

Фото: AP Photo/Darko Vojinovic

Он сматра да када се Европљанима препусти вођство, добија се много приче, а мало акције и истиче да је неопходно да "амерички лидери поведу" и да имају поверење обе стране.

Гренел је у интервјуу за РТС премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија означио као некога ко одбија све идеје, те није од користи.

- Он је одбио сваку идеју коју су му Американци понудили. Сада одбија и идеје које нуде Европљани. Чак и Бајденова администрација мора да га критикује. И ја мислим да он не служи свом народу. Не помаже у овој ситуацији - каже Гренел.

Навео је и да су у Трамповој администрацији мислили да "седење за столом и причање о политици не води никуда" и да су желели економски развој, што би "покренуло ствари".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОВО ЈЕ ЋЕРКА ДУБРАВКЕ МИЈАТОВИЋ И ПОЗНАТОГ ГЛУМЦА: Сакривена од очију јавности - од мајке је наследила лепоту

ОВО ЈЕ ЋЕРКА ДУБРАВКЕ МИЈАТОВИЋ И ПОЗНАТОГ ГЛУМЦА: Сакривена од очију јавности - од мајке је наследила лепоту

ЋЕРКА глумице Дубравке Мијатовић, Ива Радаковић, не експонира се јавно, а када је виде многи кажу да личи на своју мајку од које је, како изгледа, наследила лепоту.

28. 01. 2023. у 08:23

Коментари (3)

НАТО НА НОГАМА ЗБОГ БЕРБОКОВЕ: Бура после изјаве немачке шефице дипломатије