НОВЕ ПРОВОКАЦИЈЕ АЛБАНАЦА НА КИМ: После истицања албанских застава у Клокоту, сада графити терористичке ОВК

Д. З.

28. 11. 2022. у 12:07

ПОСЛЕ јучерашњег истицања албанских застава на српским објектима и цркви у Клокоту, на путу ка Ски-центру Брезовица исписани су графити који величају терористичку организацију УЧК и то на асфалтном путу, као и на помоћном објекту уз сам пут, што је , како се истиче у данашњем саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију, изазвало велику забринутост мештана Штрпца.

НОВЕ ПРОВОКАЦИЈЕ АЛБАНАЦА НА КИМ: После истицања албанских застава у Клокоту, сада графити терористичке ОВК

фото Канцеларија за КиМ

- Овај притисак и нови у низу инцидената Канцеларији су пријавили забринути мештани Сиринићке Жупе који овај гест доживљавају као још једну у низу провокација и притисака, али и застрашивање којима су готово свакодневно изложени. Умногоме отежан живот Срба у Штрпцу који су последњих годину дана изложени готово свакодневном прогону, упадима Росу, политичким процесима и прогонима, сада се и на овај начин онеспокојавају с јасним циљем да напусте свој кућни праг, али су они одлучни у намери да остану и опстану на својим вековним огњиштима – истиче се у саопштењу Канцеларије за КиМ уз питање како то да је на Косову и Метохији дозвољено исписивање графита који величају терористичку организацију УЧК, од које је српски народ у покрајини трагично пострадао и да за то нико не одговара, али је забрањено свако помињање и инсистирање на Заједници српских општина, као и качење било каквих амблема који асоцирају на ову ЗСО, чије је формирање верификовано и од стране Европске уније?

- Нема сумње да у Приштини уместо о ЗСО сањају о злочиначкој УЧК и да не постоји ни политичка ни друштвена воља да се злочинци, злочини и политика страха једном заувек пошаљу у прошлост. Канцеларија за КиМ очекује да се према исписивању графита УЧК у српским срединама јасно определе међународни представници, а надлежни органи санкционишу одоговорне - навели су из Канцеларије за КиМ који су синоћ такође опоменули да је истицање црвено-црних застава у Клокоту, уочи обележавања Дана заставе Албаније, још један покушај застрашивања српског народа у том делу наше јужне покрајине.

-Заставе Албаније немају шта да траже покрај српских кућа у Косовском Поморављу и Цркве Светог Петра и Павла и зато се ово неумесно „декорисање“ не може протумачити другачије него као провокација и још један корак ка стварању „Велике Албаније” - опоменули су из Канцеларије за КиМ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊА девојка М. Д. из села Маргита, код Вршца, коју су 2. и 3. фебруара силовали М. Ј. (42) и његов син Н. Ј. (22) из истом места, наводно је била актер уговореног брака.

07. 02. 2023. у 22:02

Коментари (2)

СПОЈИО ИХ КУЛТНИ ФИЛМ: Први муж Дубравке Мијатовић - са њим има ћерку Иву (ФОТО)