ПЕТКОВИЋ: Опозиција је неспособна да сагледа озбиљност ситуације на Косову

Танјуг

24. 11. 2022. у 17:36

БЕОГРАД и његови представници су, решавајући најакутнији проблем регистарских таблица у нашој јужној покрајини, успели да спрече Аљбина Куртија у реализацији плана дестабилизације Косова и Метохије, ескалацију ситуације на терену и потенцијално трагичне последице, изјавио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

ПЕТКОВИЋ: Опозиција је неспособна да сагледа озбиљност ситуације на Косову

Фото: Танјуг/Владимир Спорчић

– Неспособност дела српске опозиције да сагледа озбиљност ситуације у којој се налази српски народ на Косову и Метохији, у комбинацији са њиховом патолошком мржњом и неповерењем према председнику Србије, резултирала је серијом бесмислених изјава којима се Србија оптужује за узмицање пред Приштином. То не само да је нетачно, него је и неодговорно и штетно по државу и наше сународнике на Косову и Метохији – рекао је Петковић.

Он је подвукао да је “последњим договором, који је издејствован нашом одлучношћу, доследношћу и одговорношћу, и међународна заједница коначно признала ко је стални извор нестабилности на Косову и Метохији”.

– Захваљујући притиску који је извршен на Куртија, не само да је избегнуто драматачно погоршање ситуације на терену, већ је и нашим грађанима на северу покрајине омогућено да наставе да несметано користе возила регистрована на српске таблице, а трајно решење за овај проблем тек треба да нађемо. Невероватно је да је Аљбин Курти поштеђен било каквих критика од стране српске опозиције, а да се, уместо очекиване и природне слоге наше политичке јавности у одговору на ратоборно поступање Приштине, суочавамо са критикама због тога што настојимо да отклонимо опасност за наш народ у покрајини – рекао је Петковић.

фото :Д.З.

Како је саопштила Канцеларија за КиМ, Петковић сматра да “можда и део српске опозиције прижељкује сукобе на Косову и Метохији, али политика председника и Владе Србије је политика мира и развоја”.

– Никада нећемо пристати на то да иједно српско дете доведемо у опасност како бисмо удовољили опасним и необузданим страстима неких популиста и опортуниста у српској опозицији. Уосталом, наши сународници на Косову и Метохији, који свакако нису мањи родољуби од Срба са Врачара и Савског Венца, и којих се постигнут договор свакако највише тиче, нису имали примедбе на издејствовано решење, и то је оно што нам је најважнији коректив и путоказ – рекао је Петковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

АМЕРИЧКИ НОВИНАРИ НИСУ МОГЛИ ДА ВЕРУЈУ: Никола Јокић пред НБА финале одржао конференцију за штампу какву медији нису очекивали

АМЕРИЧКИ НОВИНАРИ НИСУ МОГЛИ ДА ВЕРУЈУ: Никола Јокић пред НБА финале одржао конференцију за штампу какву медији нису очекивали

НИКОЛА Јокић и ван паркета привлачи огромну пажњу, о чему сведочи конференција за штампу коју је Денвер нагетс организовао пред прво учешће у НБА финалу у клупској историји.

27. 05. 2023. у 21:14

АМЕРИ У ШОКУ: Открили човека који је на Видовдан 2015. тачно објаснио шта ће Никола Јокић да уради у НБА лиги (ФОТО)

АМЕРИ У ШОКУ: Открили човека који је на Видовдан 2015. тачно објаснио шта ће Никола Јокић да уради у НБА лиги (ФОТО)

НИКОЛА Јокић је један од најдоминантнијих кошаракаша садашњице, ако не и најдоминантији, а мало ко је то могао да претпостави у лето 2015, када се отиснуо пут НБА лиге. Заправо, само један човек је тада "знао" какво "српско чудо" следи. Или би можда оно "знао" требало писати без наводника...

26. 05. 2023. у 20:25

Коментари (0)

ГРАДИЋ ЈЕ НАПУШТЕН ВЕЋ 40 ГОДИНА: Сада га је купио тајновити човек за више од 20 милиона евра