ЊИМА НИКО НЕ СМЕ ДА ИЗАЂЕ "НА ЦРТУ": Двоје нових министара су мајстори борилачких вештина, доказали се у борбама на струњачи

Новости онлине

23. 10. 2022. у 18:57 >> 19:11

ПРЕДСЕДНИК Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић данас је представио, на седници Главног одбора странке, састав нове владе који ће водити Ана Брнабић.

ЊИМА НИКО НЕ СМЕ ДА ИЗАЂЕ НА ЦРТУ: Двоје нових министара су мајстори борилачких вештина, доказали се у борбама на струњачи

Фото: Shutterstock/Илустрација

Председник Вучић је саопштио имена министара нове Владе, и рекао да за сада није донета одлука о томе ко ће водити ресоре телекомуникација, министарства за јавна улагања, као и да још није одлучено ко ће бити министри без портфеља.

Занимљиво је и да двоје нових министара спаја велика љубав према борилачким вештинама.

Са једне стране је нова министарка за науку, иновације и технолошки развој др Јелена Беговић, прослављена српска научница која је обављала функцију директорке Института за молекуларну генетику, у ком је провела свој радни век.

Директорка Института Јелена Беговић

Поред науке којој је посветила живот, докторка Беговић је мајстор борилачке вештине аикидо, коју је раније тренирала чак четири до пет пута недељно.

И Раде Баста, који је предложен за министра привреде у будућој Влади Србије, такође обожава борилачке вештине.

Баста се бавио кик-боксом, али и џудоом, којим се бавио у младости и постигао запажене резултате.

Фото: Приватна архива

Доскорашњи директор ЈКП "Београдске електране" и данас воли да оде у салу и тренира на струњачама ову јапанску борилачку вештину.

Нови министри би заклетву требало да положе у среду, чиме би мандат нове Владе Србије почео баш на тај дан, 26. октобра.

БОНУС ВИДЕО: КАРАЂОРЂЕВО ЗВОНО ОДЈЕКУЈЕ 210 ГОДИНА - Вожд га је даровао да би објавило слободу народу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

СТРАНЦИ који не познају најбоље географију Европе често мешају Србију и Сибир, па у ту рачуницу понекад додају и Сирију, а у прилог томе говоре бројне ситуације када нас је неко упитао одакле смо и да ли је ту много хладно.

29. 01. 2023. у 17:33

Коментари (0)

ЈЕЗЕРО У СРБИЈИ КРИЈЕ ЈЕЗИВУ ПРИЧУ: Легенда кружи - а ОБЛИК тера страх у кости