"СПРЕМАН ДА СЕ УХВАТИМ У КОШТАЦ СА ИЗАЗОВИМА": Огласио се Раде Баста, нови министар привреде

Танјуг

23. 10. 2022. у 17:12

РАДЕ Баста, који је предложен за министра привреде у будућој Влади Србије, изјавио је за Танјуг да је за њега то велика част, а истовремено и велика одговорност, те да ће часно и посвећено обављати дужност која му је поверена.

СПРЕМАН ДА СЕ УХВАТИМ У КОШТАЦ СА ИЗАЗОВИМА: Огласио се Раде Баста, нови министар привреде

Фото: Приватна архива

- Борићу се за Србију, као што сам то чинио и до сада и трудићу се да оправдам поверење своје странке, премијерке Брнабић и председника Вучића - истакао је он.

Навео је да жели да се захвали председнику Јединствене Србије Драгану Марковићу Палми и председнику Социјалистичке партије Србије Ивици Дачићу, као и председнику Србије Александру Вучићу на указаном поверењу за обављање функције министра привреде.

- Цео радни век сам у систему и привреди, спреман сам да се ухватим у коштац са свим изазовима. Даћу све од себе и верујем да ћемо имати добре резултате - рекао је он.

Оценио је да је привреда у тешким глобалним временима, каква су садашња, кључна за сваку земљу, јер се морају сачувати радна места, компаније, а у исто време направити корак напред у развоју.

Према његовим речима будући приоритети ће бити развој привреде и индустрије, као и привлачење страних инвестиција, а посебна пажња ће бити на малим и средњим предузећима, као и сарадња са ММФ-ом ради трансформације јавних предузећа и стварања најповољнијег амбијента за инвестиције.

- Нову владу чека тежак посао и период пун изазова. Верујем у политику рада и резултата, а дужност и обавеза свих нас према Србији и грађанима који су гласали за будућност и континуирани развој наше земље је да након формирања нове владе уложимо максималне напоре да дефинисане циљеве остваримо - закључио је Баста.

Раде Баста је актуелни директор ЈКП "Београдске електране". Он ће бити први министар који долази из Јединствене Србије, странке чији је председник Драган Марковић Палма. Јединствена Србија је дугогодишњи коалициони партнер СПС.

Занимљивост из биографије Радета Басте је да је, попут колегинице др Јелене Беговић, љубитељ борилачких вештина.

Фото: Инстаграм/rade.basta

Он је џудиста, чиме се бавипо у младости и постигао резултате, а често и дан данас воли да оде у салу и тренира.

БОНУС ВИДЕО: КАРАЂОРЂЕВО ЗВОНО ОДЈЕКУЈЕ 210 ГОДИНА - Вожд га је даровао да би објавило слободу народу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

НЕКЕ НАМИРНИЦЕ СТРОГО ИЗБЕГАВАО: Како је Тесла чувао здравље - чудио се шта све људи радо једу