"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Нова Влада имаће 25 министарстава, од којих пет нових

Новости онлине

17. 10. 2022. у 13:05

ПРЕМА сазнањима "Новости", нова Влада Србије имаће 25 министарстава, од којих ће пет бити нових.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Нова Влада имаће 25 министарстава, од којих пет нових

Фото: Д. Балшић

То су Министарство унутрашње и спољне трговине, Министарство за јавна улагања, Министарство информисања и телекомуникација, Министарство културе, Министарство туризма и омладине.

Поред поменутих ресора, у Влади ће бити и министарства: финасија; привреде; пољопривреде, шумарства и водопривреде; заштите животне средине; рударства и енергетике; правде; државне управе и локалне самоуправе; људска и мањинска права и дрштвени дијалог; унутрашњих послова; спољних послова; за европске интеграције; просвете; здравља; рад, запошљавање, борачка и социјална питања; бригу о породици и демографију; спорта; бригу о селу; науке, технолошког развоја и иновација.

У одлазећој Влади био је 21 ресор. Нова министарства направљена су раздвајањем постојећих и ставрањем потпуно нових. Тако је нпр. раздвојена култура од информисања, туризам од трговине и телекомуникација, просвета од науке...

Закон о новим министарствима, који је Скупштини поднело 148 посланика, биће сутра једина тачка дневног реда. О кадровским решењима биће речи на наредној седници, када ће премијерка Ана Брнабић изнети експозе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (8)

МНОГИ СЕ ИЗНЕНАДЕ КАДА ЧУЈУ: Знате ли коју средњу школу је завршио Радош Бајић?