СРПСКИ НАРОД ЗНА ДА СЛОБОДА НИЈЕ МИТ: Министар Вулин на трибини посвећеној Че Гевари и Фиделу Кастру (ФОТО)

Новости онлине

07. 10. 2022. у 21:32

МИНИСТАР унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста Александар Вулин присуствовао је трибини посвећеној сећању на велике кубанске револуционаре Фидела Кастра и Ернеста Че Геваре.

СРПСКИ НАРОД ЗНА ДА СЛОБОДА НИЈЕ МИТ: Министар Вулин на трибини посвећеној Че Гевари и Фиделу Кастру (ФОТО)

Фото: Новости

Лидер Покрета социјалиста Александар Вулин поручио је да свет без левице није свет вредан живљења и истакао дубоку забринутост због тога што се светска левица претвара у организацију за очување ЛГБТ популације и спровођење зелене агенде, додавши да је основни задатак левице да је уз оне који пате.

Вулин је истакао да српска левица којој припада Покрет социјалиста мора да задржи своју аутентичност, да остане на страни оних којима је тешко и који пате, да буде на страни свог народа, да се бори за социјалну правду и буде национално одговорна. 

- Како је могуће да се светска левица данас претворила у организацију за очување ЛГБТ  популације и евентуално, понеку зелену агенду? Да не говори о неправди, о беди, да не говори о сили великих, да се не супротстави ниједном империјалном сукобу, да не буде на страни малих, да не буде уз оне који пате, већ да сву своју идеју, сав свој хуманизам исцрпи у борби за једну параду, исцрпи у борби за кратку емисију око угљен-диоксида. И то је све. Векови упорне људске борбе за правду, за промену, да се заврше на борби за једну параду, заставу дугиних боја и борбу за мање угљен-диоксида.

- Да није људи као што је Че Гевара и бар сећања на такве људе, тако би и било. А свет без левице није свет вредан живљења, није свет достојан живљења, не можете живети без потребе да будете уз оног ко пати - истакао је лидер Покрета социјалиста Александар Вулин, који је добио огроман аплауз поштовалаца Кастра и Геваре. 

Лидер Покрета социјалиста Александар Вулин истакао је да је српски народ, народ коме је слобода одувек била највиши идеал, те да је српски народ увек био на правој страни историје и да би засигурно и сам Гевера, да је познавао српски народ, пожелео да буде део српског народа. 

амбасадор Републике Кубе Густаво Триста дел Тодо/Фото: Новости

- Иза Че Геваре није остао нико ко ће се по наређењу или из користи бавити његовим постојањем или ширити оно што је говорио и радио. Иза њега је остало убеђење човечанства да је могуће да људи буду баш такви. Ернесто Гевара је слика онога што смо сви желели да будемо, онога што бисмо волели да јесмо, онога што бисмо морали да будемо, ако хоћемо да планета опстане и да траје. Он је нада да је могуће.  Че Гевара, Аргентинац, Кубанац, није познавао српски народ коме припадамо, али да јесте, знам да би желео да је један од нас, јер би осећао слободу у генима, у жилама, у срцу народа коме припада - истакао је лидер Покрета социјалиста Александар Вулин. 

- Радујем се што још увек и овде у нашој Србији и данас у овим тешким временима постоје људи који памте, који се сећају, који се радују и који знају да слобода није мит, и није никакав нерационални одговор ако имате емоцију и потребу да будете слободни. То нас је као Србе учинило вредним понављања. Радујем се сваком дану у коме постоје људи који разумеју да постоје ствари вредније од живота, али и ствари због којих вреди живети - поручио је Вулин на трибини посвећеној сећању на Фидела Кастра и Ернеста Че Геваре. 

Трибини су присуствовали и амбасадор Републике Кубе Густаво Триста дел Тодо, амбасадор Боливарске Републике Венецуеле Димас Хесус Алваренга Гера, као и амбасадор Палестине Мохамед Набхан.

БОНУС ВИДЕО: ДЕСИЛО СЕ ПРЕ 36 ГОДИНА - Храбар потез Милутина због ког је добио награду Вечерњих новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије Село гори прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије "Село гори" прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ГЛУМИЦУ Тијану Вучетић најшира публика упознала је као симпатичну и несналажљиву Петројку у серији "Село гори, а баба се чешља", али она се у последње време ретко појављује у јавности.

27. 11. 2022. у 07:42

Коментари (0)

СУТРА ПОЧИЊЕ БОЖИЋНИ ПОСТ: Када се пости на води, када су дозвољени уље и вино и од чега се треба уздржавати осим мрсне хране