ВАЖНО ОБРАЋАЊЕ ВУЧИЋА ИЗ ПРАГА Председник јасно поручио: Политику Србије водиће грађани Србије, преко слободно изабраних представника

Новости онлине

06. 10. 2022. у 12:40

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић борави данас у Прагу, на првом састанку Европске политичке заједнице, одакле се обратио медијима.

ВАЖНО ОБРАЋАЊЕ ВУЧИЋА ИЗ ПРАГА Председник јасно поручио: Политику Србије водиће грађани Србије, преко слободно изабраних представника

Принтсцреен/Јутјуб/Тањуг

Председник је коментарисао осми пакет санкција ЕУ, којим су неке земље изузете, а Србија није. Он је истакао да Хрватска, тиме што је довела до тога да Србија не буде изузета од санкције на увоз руске нафте, само ради свој посао који је започела 1941. године.

- Хрватска је само радила свој посао, који ради већ више деценија. Наше је да пронађемо одговоре у будућности о томе. Ја уопште не кривим Хрватску, раде посао који су радили од 41. године. Што се нас тиче, ја ћу говорити о важним дубинскин и стратешким питањима, као и важним економским и политичким далекосежним одлукама - казао је председник.

Вучић је рекао да је одавно познато да ће ЕУ увести ову врсту санкција, али да смо ми тражили да та норма буде изузета и дерогирана за Западни Балкан и Србију.

- А онда су се комшије похвалиле да су заслужни за то да није дошло до дерогације норме за опште увођење санкције увоза руске нафте чиме неке земље ЕУ јесу изузете, као Бугарска и Хрватска, а неки други попут Србије не - поручио је он.

- Ви сте се сами похвалили да стојите иза тога, ми ћемо морати сами да се снађемо - рекао је Вучић, одговарајући на питање хрватских новинара, и додао:

- Што се тиче увођења или неувођења санкција, нисте ви ти из Хрватске, ни ви ни ваше руковоство који ћете да водите политику Србије. Политику Србије водиће грађани Србије, преко слободно изабраних представника, а против свих оних који мисле да могу Србији да намећу своју вољу. Ја сам веома поносан на чињеницу да је Србија слободна и слободарска земља, чистог образа идем и нисам се много уплашио свих оних који прете Србији. Мирно и лагано улазим и свима ћу да одговорим - истакао је Вучић.

- Мој одговор ће бити пристојан, одговоран, озбиљан, далекосежан - поручио је на крају председник.

На питање да ли може доћи до потпуног прекида преговора због неувођења санкција Русији, он је одговорио "не, зашто би, је л' мислите зато што Хрватска инсистира на томе?"

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (103)

ТАЈАНСТВЕНА ЕСКАДРИЛА X-500 У РАТУ ИСЦРПЉИВАЊА: Како је совјетски МИГ-25 владао небом изнад Израела