ВУЧИЋ ОДГОВОРИО УКРАЈИНСКОМ АМБАСАДОРУ: Не могу да се сетим да су се 1999. године претргли у помоћи СРЈ

Novosti online

03. 10. 2022. у 18:54

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић је након изјава украјинског амбасадора рекао да ако стране дипломате мисле да је време да бахато врше притисак на нашу земљу, изабрали су погрешан тренутак.

ВУЧИЋ ОДГОВОРИО УКРАЈИНСКОМ АМБАСАДОРУ: Не могу да се сетим да су се 1999. године претргли у помоћи СРЈ

Д.Миловановић

- Ми то нећемо да дозволимо ни онима који су много јачи. Ми против Украјине нисмо ништа лоше урадили, нисмо признали цепање делова Украјине, ни референдуме које су Руси спровели. А не могу да се сетим да су се 1999. године претргли у помоћи и да су прекидали летове од Кијева до Рима или других земаља које су вршиле агресију на Југославију. Ја немам проблем са тиме, за разлику од оних који се плаше. Наша ситуација је толико чиста, формално и материјално правно, ни они ни било ко други не могу да врше притисак на нас. А ја разумем њихову позицију, они не могу да поистовете НАТО, Америку и Енглеску, који их бране, са онима који су напали њихову земљу - казао је Вучић.

Он је рекао да Србија поштује Повељу УН, и да зато поштује територијални интегритет Украјине.

Председник је констатовао да може да се нађе безброј тумачења, али чињенице не могу да се обришу.

- Тражим да ми се објасни у складу са којим међународно правним актом је извршена агресија на СР Југославију, у складу са којом одлуком СБ УН, и у складу са чијом одлуком имате право да не признајете Резолуцију 1244, коју ми поштујемо. Као што поштујемо и Повељу УН, и самим тим територијални интегритет Украјине - закључио је председник.

Подсећамо, амбасадор Украјине у Србији Володимир Толкач изјавио је данас да је веома тешко питање за Украјину да ли разуме одлуку Србије да не уводи санкције Русији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (113)

ВИТАЛАН У 92. ГОДИНИ: Радош објавио слику са ОЦЕМ - видите колико личе (ФОТО)