ПАЛМА: НЕКИ СЕ ГУРАЈУ У ВЛАДУ, А НИСУ НИ ЗА МАГАЦИН

Novosti online

02. 10. 2022. у 13:25

ЛИДЕР странке Јединствена Србија Драган Марковић Палма одговарајући на питања новинара у Египту, где је предводио нашу делегацију током вишедневне посете тој земљи, поручио је да је једина препорука за место министра извештај о раду.

ПАЛМА: НЕКИ СЕ ГУРАЈУ У ВЛАДУ, А НИСУ НИ ЗА МАГАЦИН

Новости

- Видим у последње време да има неких који се сваког дана препоручују да буду министри. Такви могу да буду директори магацинских простора, а магацин празан или да буду високи шустери за ниске штикле. Једина препорука је извештај о раду. Ко је радио добро ок, ко није ауфидерзен и то је мој лични став - изјавио је Марковић.


Он је представницима медија "поднео известаш" о дометима састанака које је имао са египатским званичницима.

- Као прво примио нас је најважнији човек  овог дела Египта гувернер Јужног Синаја генерал Халед Фуда. Са њим смо договорили почетак економске сарадње. Гувернер Фуда ми је рекао "господине Палма данас је празник за Арапску Републику Египат, ово је ваша земља" и поклонио ми кључ од Шарм Ел Шеика, а то значи за Србију су врата широм отворена  јер то није кључ за мене то је кључ за српске привреднике. У Египат долази велики број српских туриста и моја порука је да Срби иду на море тамо где нас воле, а то су Грчка која је за нас летња дестинација, а Египат током јесени и зиме. На састанку српских и египатских привредника почели су разговори о увозу уља, алу и пвц столарије и пољопривредних производа. Отворили смо врата за извоз наших пољопривредних производа у овај део света. А када извезете у Египат то значи да су вам отворена врата у целој Африци јер Египат има потписане уговоре о слободној трговини са свим афричким државама, а то значи са смо отворили тржиште од милијарду и по људи - рекао је Марковић и додао да египатски инвеститори хоће да улажу у здравствени туризам у Србији.

Новости

 

Такође, навео је он, један од најбогатијих Египћана, власник више ланаца хотела, међу којима је и чувени Риxос, Насер Абдуллатиф доћи ће у Србију како би размотрио градњу једног хотела.


БОНУС ВИДЕО: СЕЋАЊЕ: Павле Вујисић није завршио глуму, али многима је могао да буде професор

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

КАКО ОТКРИТИ ПРЕВАРУ? Сваки девети половњак у Србији има ВРАЋЕНУ КИЛОМЕТРАЖУ - на шта морате обратити пажњу при куповини