ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са помоћницом америчког државног секретара за Европу и Евроазију Карен Донфрид.

Коментари (161)

Saska

30.09.2022. 21:00

Sve cescu komunikaciju sa SAD Vucic dobro koristi da jasno izlozi sta je to od cega Srbija ne odstupa kada je u pitanju KiM. Bitno je da uvek podsecamo da niko ni danas ne izgovara i nema odgovor na pitanje, da li je se postovao teritorijalni integritet Srbije

Pavle

30.09.2022. 21:02

Srbija čini sve da se održi mir u regionu i pored mnogih provokacija koji dolaze. znamo da samo u miru možemo da se povezujemo , radimo zajedno, rastemo i razvijamo se. Iz tog razloga smo i realizovali ideju stvaranja Open Balkan.

Saša

30.09.2022. 21:10

Karen Donfrid.je pomoćnik američkog državnog sekretara i kao takva vrlo dobar sagovornik kad je saradnja Srbija i SAD u pitanju. naša želja je da imamo bolju bilateralnu saradnju koja je u porastu, ali ne takvom kako Srbija želi. Želeli bismo da vidimo i američke kompanije u Srbiji, investicije su nešto što vuku Srbiju snažno napred.

Saša

30.09.2022. 21:52

Smešno je da neko iz SAD kritikuje potpisivanje sporazuma između Rusije i Srbije, kad on ne sadrži nikakv član koji bi se odnosio na bezbednost. Primedbe karen su nepotrebne, sigurno joj je predsednik ponovio o kakvom dokumentu se radi. Verujem da joj nije bilo prijatno da još jednom čuje šta Srbija misli o tome što SAD, EU, nisu ispoštovale princip teritorijalnog integriteta Srbije.

Ivana

30.09.2022. 22:04

Srbija vodi politiku mira, neutralnosti i zalaže se za stabilnost i bezbednost regiona, za poštovanje međunarodnih zakona, teritorijalnog integriteta. Po tom pitanju SAd su zakazale, ali svakako da je reč o svetskoj sili sa kojom treba da razvijamo bilateralne odnose i sardnju.

Olja

30.09.2022. 22:07

Dosta je Srbiji ratovanja, dosta nepravde. Mi poštujemo i čuvamo svoje, borimo se za razvoj, napredak, za saradnju . Pollitika SAD prema nama nije u svim segmentima fer niti pravedna, ali moramo voditi mudru politiku i unapređivati odnose jer na taj način štitimo i naše interese.

Jovan

30.09.2022. 22:09

SAD znaju da je Srbija ključni faktor mira i stabilnosti regiona u smislu da smo zemlja koja je danas mnogo jača i stabilnija nego što je bila početkom devedesetih kada su se okomili na nas. Pokretač smo saradnje i razvoja Balkana.

Nada

30.09.2022. 22:13

SAD je jedan od najvećih igrača na međunarodnoj političkoj sceni, tako da sa njima i treba da uspostavljamo što bolju saradnju,ali i da sačuvamo svoj interese, svoju zemlju. Kompromisno rešenje za KiM, saradnja zemalja regiona, ekonomski napredak i razvoj , očuvanje mira, to je naš cilj.

Stanko

30.09.2022. 22:26

Nema toga ko bi voleo da je u koži predsednika Vučića, ima vrlo tendenciozne razgovore ovih dana, sa predstavnicima najvećih svetskih sila i EU. Ovaj sa Karen Donfrid nije me iznenadio ni malo. Baš se sve desilo onako kako sam i očekivao. Napadi, zamerke, ali i dosledan, dostojanstven odgovor Vučićev po svakom pitanju.

Marko

01.10.2022. 01:38

Predsednik Vučić nastavlja sa nizom sastanaka važnim za Srbiju, gradjane na KIM i važnim pitanjima za mir i stabilnost celog regiona. Predsednik pokazuje poštovanje prema svakoj odluci i traži da i odluke Srbije budu postovane a ne da se vrši pritisak na Srbiju.