ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА КАРЕН ДОНФРИД: Напредак региона почива на очувању мира и стабилности

Novosti online

30. 09. 2022. у 19:03

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са помоћницом америчког државног секретара за Европу и Евроазију Карен Донфрид.

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА КАРЕН ДОНФРИД: Напредак региона почива на очувању мира и стабилности

Фото: Танјуг/Милош Миловојевић

Председник Вучић и званичница Стејт Департмента Донфрид су се сагласили да је у заједничком интересу да се билатерална сарадња интензивира у свим областима.

Двоје саговорника су разговарали о решавању питања Косова и Метохије, којом приликом је председник Вучић изложио познате и принципијелне ставове наше земље.

Говорећи о ситуацији у региону, закључено је да напредак региона почива на очувању мира и стабилности, те да је то приоритет деловања на Западном Балкану, саопштила је Служба за информисање председника републике.

Помоћница државног секретара САД Донфрид је оштро замерила потписивање Плана консултација између Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних послова Руске Федерације.

Председник Вучић је истакао да Србија поштује територијални интегритет свих земаља чланица Уједињених нација, укључујући и Украјину, док тај принцип није поштован, нити се поштује, када је реч о територијалном интегритету Републике Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (161)

РУСКИ ШАМАР ЕВРОПИ: Паклен план зборнаје који ће све да промени