"ЖИВЕЛО ЧЕЛИЧНО ПРИЈАТЕЉСТВО!" Кина најавила наставак подршке Србији

Танјуг

29. 09. 2022. у 13:56

АМБАСАДОРКА Кине у Београду Чен Бо, обраћајући се званицама на пријему поводом Националног дана Народне Републике Кине, изразила је спремност Кине да заједно са српским пријатељима уложи напоре за непрекидно јачање међусобног челичног пријатељства.

ЖИВЕЛО ЧЕЛИЧНО ПРИЈАТЕЉСТВО! Кина најавила наставак подршке Србији

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

Чен Бо је истакла да Кина и Србија могу и да ће тек бити пример целом свету за узајамно поштовање и сарадњу.

Према њеним речима, упркос сложеној међународној ситуацији, а захваљујући руководству и залагању шефова двеју земаља, односи Кине и Србије су задржали висок ниво развоја.

- Две стране чврсто подржавају једна другу у очувању националног суверенитета и територијалног интегритета и заједно раде на заштити међународног система у УН засновано на међународном праву - подсетила је кинеска амбасадорка.

Како каже, од великог је значаја и привредна сарадња, која је неприкидно у порасту.

Навела је да је Кина постала један од најзначајнијих инвеститора у Србији, као и да су кинеска предузећа највећи извозници из наше земље, а да је у кинеским предузећима у Србији запослено више од 20.000 људи.

Говорећи о данашњем националном кинеском празнику, Чен Бо је указала на то да је под руководством Комунистичке партије Кина одржала брзи економски развој и дугорочну друштвену стабилност и додала да је у Кини изграђено просперитетно друштво у сваком погледу.

- Кренули смо на нови пут свеобухватне изградње модерне социјалистичке земље - казала је.

Кинеска амбасадорка подсећа да је Кина изнела Иницијативу Појас и пут, промовисала изградњу новог типа међународних односа са фокусом на сарадњу у којој сви добијају.

- Уз кинеску мудрост и решења, континуирано доприносимо миру, стабилности и развоју у свету - казала је Чен Бо.

Кина ће наставити да следи сопствени развојни пут, казала је Чен Бо, додајући да верује да ће стабилна и просперитетна Кина донети више извесности данашњем неизвесном свету и пружити нове могућности.

Захвалила је присутним званицама што су дошли да заједно прославе данашњи дан и додала да због епидемиолошке ситуације нису позвали на пријем више људи.

Своје обраћање завршила је усклицима „Живела Кина! Живела Србија! Живело челично пријатељство!“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (2)

УНИЦРЕДИТ ПОДРШКА МАЛИМ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА: Бизнис клијентима УниЦредит Банке Србија омогућен Тап он Пхоне - терминал на мобилном телефону