ВУЧИЋ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ГВИНЕЈЕ БИСАО: Јачање политичког дијалога између две земље

Novosti online

23. 09. 2022. у 17:30

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић састао се у Њујорку са председником Гвинеје Бисао Умаро Сисоко Умбалом на маргинама последњег дана Генералне дебате 77. заседања Генералне скупштине Уједињених нација.

ВУЧИЋ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ГВИНЕЈЕ БИСАО: Јачање политичког дијалога између две земље

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

- Добар састанак са пресиденте_сиссоцо, током #УНГА77. Сагласили смо се да је постојећа глобална криза право време да се подсетимо темељних начела на којима су засноване #УН, од којих је једно од најважнијих неповредивост територијалног интегритета и суверенитета земаља чланица, на чему Србија инсистира и за шта се доследно бори у међународној политичкој арени - написао је Вучић на Инстаграму и додао:

- Договорили смо се да ојачамо и интензивирамо политички дијалог, заснован на полазиштима узајамног поштовања и уважавања на којима је својевремено настао и Покрет несврстаних земаља, будући да је Србија искрено посвећена обнављању и надоградњи односа са афричким земљама на принципу равноправности и међусобног разумевања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (67)

НОВИ СКАНДАЛ У ГРУПИ ОРЛОВА: Ово се не памти на Мундијалу