ХВАЛА ВУЧИЋУ ШТО МИ ЈЕ ЈОШ ЈЕДНОМ УКАЗАО ПОВЕРЕЊЕ: Дачић за "Новости" након обраћања председника Србије

С.С.Р.

27. 08. 2022. у 11:32

ИВИЦА Дачић је после најаве председника Александра Вучића да ће председник СПС имати важну функцију у Влади и бити и координатор за службе безбедности рекао да је спреман да заједно са председником ради најбоље за Србију.

ХВАЛА ВУЧИЋУ ШТО МИ ЈЕ ЈОШ ЈЕДНОМ УКАЗАО ПОВЕРЕЊЕ: Дачић за Новости након обраћања председника Србије

Фото Танјуг

- Спреман сам да у овим тешким тренуцима за земљу, када се боримо за Косово и Метохију и суочавамо са бројним изазовима и притисцима са стране, заједно са председником Александром Вучићем радим најбоље за Србију. Као и до сада Социјалистичка партија Србије биће поуздан партнер СНС, а државна стабилност и национални интерес је за обе партије најважније питање. Нова функција биће ми још један политички изазов и трудићу се да  је,као и све до сада, обављам најбоље што могу. Хвала Вучићу што ми је још једном указао поверење - рекао је Дачић за "Новости".

Председник Вучић је данас саопштио да предлаже Народној скупштини Ану Брнабић за мандатара за састав нове Владе Србије.

- У складу са Уставом, након што сам саслушао мишљење представника изборних листа, донео сам одлуку о предлогу кандидата са председника Владе Србије. Одлука је била компликована и сложена и унутар највеће странке у земљи, и сва три кандидата за председника Владе ће бити чланови Владе. Када је дошло до избора између Ане Брнабић и Милоша Вучевића ниједна страна није превагнула, јер имају јаку подршку у странци. Предлажем Народној скупштини Ану Брнабић за председника Владе - рекао је Вучић.

Он је додао да Ана Брнабић неће бити цео мандат председница Владе, и да ће 2024. године доћи до рекомпозиције нове владе.

- Ивица Дачић ће такође имати важну функцију координатора служби безбедности. Синиша Мали, у ког имам огромно поверење, биће један од потпредседника Владе, по ономе што сам могао да закључим на састанку Председништва странке. Ово је наш договор, код нас нема трзавица и свађа, ми смо за ово време постали и пријатељи, и добро знамо шта радимо и како да сачувамо стабилност државе у овом тренутку. Мислим да ће Милош унети додатну дозу стабилности и одговорности, и припремити се у неком будућем периоду за важне дужности, као и Синиша што се припрема - казао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДА ЛИ ЈЕ ОДГОВОРНО РУДАРСТВО МОГУЋЕ? Литијум за батерије електричних возила, до 2050. биће 57 пута траженији

ДА ЛИ ЈЕ ОДГОВОРНО РУДАРСТВО МОГУЋЕ? Литијум за батерије електричних возила, до 2050. биће 57 пута траженији

КРИТИЧНЕ минералне сировине Сједињене Америчке Државе и Европска унија сматрају кључним за економску и нацио- налну безбедност. И наша земља је богата овим минералима, чија се вредност мери стотинама милијарди евра.

25. 11. 2023. у 10:00

Коментари (8)

НАДАЛ И ФЕДЕРЕР ГЛЕДАЈУ И НЕ ВЕРУЈУ: Ево шта је Новак Ђоковић управо рекао о њима двојици