ВУЧИЋ ЋЕ СЕ У БРИСЕЛУ БОРИТИ ЗА МИР И СТАБИЛНОСТ Селаковић: "Од Куртија можемо да очекујемо најгоре, то је непредвидива фигура.."

Тањуг

16. 08. 2022. у 12:25

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас да се током поредстоијећег српско-албанског разговора у Бриселу од Аљбина Куртија не може очекивати ништа добро, а да ће се председник Александар Вуцћих борити за националне интересе Србије и Срба на КиМ.

ВУЧИЋ ЋЕ СЕ У БРИСЕЛУ БОРИТИ ЗА МИР И СТАБИЛНОСТ Селаковић: Од Куртија можемо да очекујемо најгоре, то је непредвидива фигура..

Фото: Танјуг

"Не бих се освртао на то што говори Аљбин Курти и какве су му намере, јер од њега увек можемо да очекујемо све најгоре и то је непредвидива фигура, али је добро да Србију тамо представља председник Вучцић. Докле год је он на таквом месту знам да ће се наши државни и национални интереси бранити на најбољи могући начин", рекао је Селаковић на ТВ Пинку.

Он сматра да је ситуација у вези са КИиМ тензична и оптререћена неизвесношцу и понашањем представника Приштине, што је, како је рекао, разлог за бригу.

"А још је већи разлог за бригу то што западни представници, који им дају за право и који признају незвисност Косова, подржавају такво понашање. Наша позиција је одбрана међународних правних принципа и територијалог интегритета земље", навео је Селаковић.

Министар спољних послова је подвукао да се Србија увек залаже за очување мира и стабилности, али да је у стању да брани себе у случају да неко угрози мир и стабилност.

Селаковић је подсетио да је планом за спровођење Бриселског споразума из 2013. године прописана обавеза Приштине да свој правни оквир прилагоди обавези стварању услова за оснивања Заједнице српских општина.

"Председник Вучић одлично познаје Споразум и стоји на позицијама које не могу да се промене, а то је заштита дрзавних интереса, националиних интереса српског народа на КиМ и показао је досад да од тога не одустаје. А за све то време сачувао је мир, стабиност и успео да подигне Србију на ноге, тако да смо поштовани у свету", закључио је Селаковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

Имаш ДВЕ ХИЉАДЕ разлога за регистрацију на моззартбет.цом