АЛБАНЦИ РУШЕ ИСТИНУ О "ЖУТОЈ КУЋИ": Тирана доставила Савету Европе своју резолуцију којом желе да пониште извештај Дика Мартија

Novosti online

13. 08. 2022. у 10:00

ТИРАНА не одустаје од покушаја да стави ван снаге извештај Дика Мартија усвојен у Савету Европе, који је разоткрио да су лидери терористичке ОВК чинили монструозне злочине и трговали органима убијених Срба.

АЛБАНЦИ РУШЕ ИСТИНУ О ЖУТОЈ КУЋИ: Тирана доставила Савету Европе своју резолуцију којом желе да пониште извештај Дика Мартија

Фото Танјуг

Наиме, Стална мисија Албаније доставила је свим државама чланицама СЕ и земљама-посматрачима Резолуцију о неоснованости тврдњи о незаконитој трговини људским органима на Косову и у Албанији, усвојену у албанском парламенту 21. јула.

У пропратној ноти посебно се издвајају делови резолуције који садрже тврдњу о томе да наводи из извештаја Дика Мартија, ни након десет година истраге, нису доказани, нити су засновани на чињеницама. Такође се упућује позив Парламентарној скупштини СЕ да сачини нови извештај у којем ће преиспитати наводе о незаконитој трговини људским органима у Албанији и на Косову.

Фото: Архива ВН

Ивица Дачић, који је у претходном скупштинском сазиву предводио делегацију Србије у ПССЕ, поновио је, за "Новости", да су ови покушаји Албаније јалови, јер се никада није десило да ова организација ревидира резолуције које су раније донете, па неће ни сада.

- То су ти безуспешни покушаји да се оспоре тешке оптужбе за трговину органима, због чега је формиран и Специјализовани суд у Хагу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ Милановић одговорио Пленковићу - Неке ствари почнете да радите на време или их не радите

"КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ" Милановић одговорио Пленковићу - "Неке ствари почнете да радите на време или их не радите"

ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић рекао је данас да је касно за промену изборног закона у БиХ јер су избори за неколико седмица, додајући да против учествовања хрватских војника у мисији ЕУФОР-а у тој земљи „постоји организовани отпор предвођен Немачком“.

24. 09. 2022. у 15:58

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

НА ЛЕЈВЕР купу у Лондону догодио се прекид меча између Стефаноса Циципаса и Дијега Шварцмана, након што су на центру терена виђене језиве сцене самоповређивања једног од гледалаца.

23. 09. 2022. у 20:25

Коментари (2)

БРНАБИЋ ПУТУЈЕ У ЈАПАН: Присуствоваће државној сахрани Шинза Абеа