АНТИСРПСКА РЕТОРИКА ЏЕЛАЛА СВЕЧЛЕ: Ракић и градоначелници већински српских општина реаговали на изјаву министра полиције

Д.Зечевић

11. 08. 2022. у 18:48

ПАУШАЛНЕ оцене и настојање да се криминализује север Косова и Метохије од стране Џелала Свечле и осталих представника Приштине, су пример лицемерја и неистина које се свакодневно пласирају, али које наш народ више него добро разуме.

АНТИСРПСКА РЕТОРИКА ЏЕЛАЛА СВЕЧЛЕ: Ракић и градоначелници већински српских општина реаговали на изјаву министра полиције

Foto: Printscreen Youtube/KTV - Kohavision

- Пласирањем неистина и покушајем криминализације севера Косова и Метохије, Свечла упорно сакрива свакодневно малтретирање грађана четири општине на северу Косова и Метохије од стране његове РОСУ полиције, покушавајући да их дугим цевима и под пуном ратном опремом заплаши.

Ово се између осталог наводи у саопштењу за јавност Зорана Тодића, градоначелника Лепосавића, а поводом изјава Џелала Свечле, министра полиције тзв. Косова о криминалу на северу Космета.Идентична саопштења у којима подсећају на бројне нападе на Србе на

северу Космета, али и широм покрајине у четвртак поподне јавности су проследили и остали градоначелници већински српских општина на Космету упозоривши да српски народ на КиМ с пажњом и стрпњом прати изјаве представника Приштине.

- Привођење медицинских радника, претреси и одузимање медицинске опреме, примери су нецивилизацијског чина који је ретко где забележен у свету, а Џелал Свечла тиме може да се похвали. Напоменуо бих и прокопане путеве у близини административне линије, којима су многе наше становнике који живе у близини спречили да дођу до својих кућа и имања, како би обрађивали и живели нормлано - додаје се у саопштењу градоначелника Тодића.

Он истиче да "овај министар полиције измишља криминал на северу и криминализује све што је српско, намерно заборављајући да помене да се у задњих неколико година није догодило ниједно тешко кривично дело на северу, нити убиство, нити разбојничка крађа, а све то се свакодневно дешава јужно од Ибра у срединама која су под његовом ингеренцијом".

Фото Танјуг

 

И председник Српске листе Горан Ракић истиче да настојање министра унутрашњих послова Приштине Џелала Свечле да скрене пажњу јавности са неиспуњених обећања које је његова странка давала у кампањи, обија се по правилу преко леђа српског народа. Зато је у претходном периоду дао сијасет изјава у којима без иједног доказа напада потпредседника Српске листе Милана Радоичића, државу Србију и председника Александра Вучића.

- Сваки од тих напада обилује неистинама, али и очигледном антисрпском реториком. Парадоксално је да о владавини права говори Свечла који без иједног законског основа шаље на голорук и миран народ до зуба наоружане специјалне јединице који пребијају грађане, пуцају на њих из ватреног оружја, уништавају приватну имовину итд. - истиче се у саопштењу председника Српске листе и додаје да ниједна лаж против господина Радоичића коју је изоворио Свечла неће умањити његову одговорност за подизање тензија и угрожававање мира.

ЛИЦЕМЕРЈЕ

- Лицемерно је да Свечла или било ко из Приштине говори обесправљеном српском народу о владавини права. Оном истом народу који до данас није дочекао да се одговорни за нападе на њега и Српску православну цркву казне. Цинично је да о поштовању закона говори било који представник Пришине, који каже да никада неће применити одлуку Уставног суда и вратити манастиру Високи Дечани земљу, који се хвале да никада неће формирати Заједницу српских општина иако је то обавеза међународног карактера, који није учионио ништа да спречи нападе на повратнике и створи безбедоносне услове за повратак прогнаних или који Србе процесуирају и гоне без иједног доказа - наводи се у саопштењу председника СЛ Горана Ракића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

Имаш ДВЕ ХИЉАДЕ разлога за регистрацију на моззартбет.цом