ПРИПРЕМАЈУ ЛИКВИДАЦИЈЕ НАШИХ ЉУДИ Вучић: Немојте да убијате људе под плаштом борбе против криминала

Танјуг

11. 08. 2022. у 12:02

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић изјавио је данас да Приштина, користи ситуацију у Украјини, да би водила кампању против Србије, и да су лажи да Србија жели да нападне било кога, већ управо супротно - Приштина је, истиче, та која хоће да нападне север Косова и Метохије, и припрема ликвидацију наших људи, под плаштом борме против криминала, због чега их је упозорио да то никако не чине.

ПРИПРЕМАЈУ ЛИКВИДАЦИЈЕ НАШИХ ЉУДИ Вучић: Немојте да убијате људе под плаштом борбе против криминала

Фото: Танјуг

Коментаришући изјаву Аљбина Куртија да Београд води агресивну политику, уз оптужбе да Београд може да изазове сукоб, Вучић је рекао да је то помало и смешно, јер већ 170 дана слушамо сличне лажи, додајући да је "на хиљаде и хиљаде" лажи објављено у светским медијима, како Србија негде некога напада.

- Знате како то иде, кажу им - ајде, повуците полицајце, специјалце из Приштине са севера, немојте да их шаљете на север, ту ћемо ми из НАТО да држимо под контролом, а ти заштити, можда Вучићу падне на памет да упадне у Косовско поморавље... Све што имате повуците према Бујановцу и Прешеву... Као мала деца- указао је Вучић.

А, констатовао је - и шта друго да раде?

- Чиме да се похвале? Интернет мрежом, јер ништа друго не раде, него разговарају телефоном...Којом фабриком, чиме? И онда измишљају како Русија преко Београда нешто покушава... Какве везе Русија има са овим?- упитао је Вучић и додао да је чак и портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова рекла да "Вучић и Београд нису тражили никакву помоћ".

Вучић је нагласио да, заправо, таквим изјавама, Приштина жели да прикрије намеру, а заправо жели да каже да хоће да нападну север Космета.

- Они припремају ликвидације наших људи на северу. Отворено то кажем. И, упозоравам их да то не чине, под плаштом борбе против криминала. Немојте да убијате људе. Ми да убијамо никога нећемо. Потребни су нам мир и стабилност- поручио је Вучић.

Подсетио је да се говорило да ће Србија да води и рат у БиХ, што се, наравно, испоставило као нетачно.

- Лагали су народ, и тако стално... Они покушавају да искористе ситуацију у Украјини, да би водили кампању против Србије. То раде већ 170 дана и наставиће да раде- рекао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (54)

НОВИ МИГ-41: Лети до 5.500 км/х наоружан ракетама кинџал и циркон - обавља борбене задатке у стратосфери