СНАЖНА ПОРУКА ИЗ МАНАСТИРА ВИСОКИ ДЕЧАНИ: "Већ 23 године живимо под дискриминаторском влашћу Албанаца, али остајемо на свом"

Д. З.

10. 08. 2022. у 16:41

МОНАШТВО Високих Дечана саопштило је у среду на једној од друштвених мрежа да Срби на Косову већ 23 године живе под дискриминаторном влашћу косовских Албанаца.

СНАЖНА ПОРУКА ИЗ МАНАСТИРА ВИСОКИ ДЕЧАНИ: Већ 23 године живимо под дискриминаторском влашћу Албанаца, али остајемо на свом

Фото: П. Милошевић/Танјуг/Зоран Жестић

Наиме, у објави братства манастира Високи Дечани на Твитеру подсећа се да су косовски Срби живели 500 година под отоманском окупацијом.

- Преживели смо, морали смо да поштујемо законе окупационе силе, али смо сачували веру и традицију. У последње 23 године живимо под дискриминаторном влашћу косовских Албанаца, али нећемо престати да се мирно боримо за наша права и једнакост - наводи се у објави манастира Високи Дечани на Твитеру и додаје да су "у последње 23 године "мира" наше светиње оскрнављене, наш народ лишен основних права, наш идентитет ускраћен упркос међународном присуству.

- У друштву које се претвара у етнички чисту албанску земљу ми ипак остајемо одлучни да останемо на свом - додаје се у објави братства братства манастира Високи Дечани и додаје да у овим данима када се српски народ суочава са свакодневним претњама и увредама од стране косовских политичара, када избеглице не могу да се врате ни после 20 година изгнанства и десетине цркава још увек леже у рушевинама, косовски Срби остају с вером у Бога да људска неправда и владавина терора неће трајати вечно.

- Без владавине права, хронична корупција, етничка и верска дискриминација, могу дуго времена да оставе Косово далеко од демократског друштва са много младих људи који одлазе на Запад. Политички фанатизам који данас влада Косовом учинио га је нестабилним местом и црном рупом - наводи се на Твитер налогу манастира Високи Дечани.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: МиГ-29 - Чувар српског неба

БОНУС ВИДЕО: НАША СВЕТИЊА - МАНАСТИР ВИСОКИ ДЕЧАНИ - Од Светог Саве до граната и заштите КФОР-а

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (3)

Имаш ДВЕ ХИЉАДЕ разлога за регистрацију на моззартбет.цом