"ДАНАС СМО ОПЕТ СЛУШАЛИ ФРАЗЕ И ФЛОСКУЛЕ": Марковић одговорио на Лутовчев предлог о пензијама

Новости онлине

09. 08. 2022. у 15:38

ПОСЛАНИК Српске напредне странке Александар Марковић одговорио је данас председнику Демократске странке Зорану Лутовцу, који је најавио "припрему закона о враћању одузетих пензија".

ДАНАС СМО ОПЕТ СЛУШАЛИ ФРАЗЕ И ФЛОСКУЛЕ: Марковић одговорио на Лутовчев предлог о пензијама

Фото: Јутјуб/Aca Markovic

- Данас смо имали прилике да, по ко зна који пут, чујемо гомилу фраза и флоскула од  стране представника бившег режима, у виду новог шефа "Жутих" Зорана Лутовца и  осталих посланика Демократске странке.

Марковић каже да је сведочио изливу накнадне памети, и то од оних који представљају странку која је синоним за пропадање Србије - и у економском, привредном, културном, моралном и одбрамбеном смилслу.

- Посебно је проблематично када Лутовац говори о пензијама јер апсолутно сви релевантни  економски подаци говоре да су данас пензије у Србији неупоредиво веће него у периоду  када је Демократска странка била на власти. За разлику од бившег режима, када су пензије повећаване искључиво пред изборе и то тако што би се држава бесомучно задуживала под неповољним условима, Влада Србије, која следи политику Александра  Вучића, пензије повећава константно, сваке  године, уз константна једнократна давања пензионерима и што је најважније, уз крајње одговоран  однос према државном буџету и јавним финансијама - рекао је посланик СНС.

Он истиче да ако узмемо у обзир сада већ извесна повећања пензија од 18.2 одсто, која ће ступити на снагу крајем године и после 1. јануара следеће године, да је потпуно јасно да ће пензије бити на историјском максимуму у Србији.

- Треба истаћи и да ће доћи до значајног (двоцифреног) повећања минималне зараде као и до значајног повећања плата запослених у јавном сектору.Ако имамо у виду да је минималац у Србији износио тек нешто више од 15.000 за време власти странке у чије име Лутовац говори, а да је у овом тренутку преко 35.000 динара, а са договореним повећањем ићи ће и преко 40.000 динара, и то све у време једне од веће  светске економске и енергетске кризе, онда нам је свима јасније колико су данашње замерке заправо бесмислене. Ако имамо у виду да је просечна плата у Србији у њихово време била око 330 евра а већ данас је премашила 600 евра а са договореним повећањем износиће и преко 700 евра, онда нам је свима јасније колико су  данашње замерке испуњене обичним политикантством - наводи Александар Марковић.

Марковић каже да је посебно лицемерно када Лутовац наглашава да је фискална консолидација такозвана. 

- Као да не зна да је та, како би он рекао, такозвана фискална консолидација довела до здравих и стабилних јавних финансија. Захваљујући тој, како би он рекао, такозваној фискалној консолидацији, ми данас можемо да градимо путеве, саобраћајнице, пруге, мостове, имамо јаку и стабилну  валуту и можемо да повећавамо плате и пензије. По старој навици, представници бившег режима су и данас показали жељу да уређују медије, да деле националне фреквенције мимо свих закона и правила и да цензуришу чак и приватне медије јер им се не допадају - истиче посланик СНС.

Александар Марковић истиче да то показује како никако не могу да се ослободе навика из времена док су били на власти.

- За разлику од њих, Влада Србије и владајућа већина у Народној  Скупштини следе политику Александра Вучића, који се свакодневно бори да држава настави да функционише упркос светској кризи, да одговорним мерама очувамо економску и енергетску стабилност, да спремни дочекамо најављену тешку зиму, да се успешно изборимо са свим претњама и притисцима по питању безбедности Косова и Метохије,  да сачувамо мир и стабилност у региону и да наставимо да развијамо Србију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

Коментари (6)

НОВИ МИГ-41: Лети до 5.500 км/х наоружан ракетама кинџал и циркон - обавља борбене задатке у стратосфери