МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Деоница обилазнице око Зрењанина пуштена у саобраћај

Novosti online

09. 08. 2022. у 12:11 >> 12:16

ЦИЉ Владе Републике Србије и председника Ачлександра Вучића је да Зрењанин буде индустријски центар, не само Војводине, већ и читаве Србије.

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Деоница обилазнице око Зрењанина пуштена у саобраћај

Foto: Ministarstvo

 - Поносан сам што смо успели да завршимо и четврти сектор Обилазнице око Зрењанина, јер као што је већ познато обилазнице су кључне за потпуно измештање теретног саобраћаја из града, што уједно представља и смањену емисију штетних гасова, али и добар предуслов за развој индустрије, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре - рекао је министар Томислав Момировић након пуштања у саобраћај деонице Обилазнице око Зрењанина.

 - Није случајност што смо убрзали радове на овој обилазници и у плану је да на пролеће почнемо са радовима и на петом сектору чија је дужина нешто краћа од 4 км, а са комплетно завршеном обилазницом теретни саобраћај заиста изместимо из града - рекао је Момировић.

Фото: Министарство

Министар Момировић је додао да је циљ Владе Републике Србије и председника Ачлександра Вучића да Зрењанин буде индустријски центар, не само Војводине, већ и читаве Србије.

 - Очекујем да ће се изградњом Обилазнице око Зрењанина и уз планирани ауто-пут дуплирати економија у овом граду, која би тиме постала мотор развоја наше земље, и ми се нећемо зауставити док то и не урадимо - закључио је Момировић.

Отварањем деонице Обилазнице око Зрењанина присуствовао је и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, који је том приликом објаснио колика је важност овог пројекта.

 - То је нова развојна шанса града, смањени број возила у граду, мање загађења, гужва и хабања градских улица и верујем да ћемо заједно са Владом Републике Србије, ресорним министарством и са ЈП „Путеви Србије“ дочекати да завршимо и последњу деоницу - навео је градоначелник Салапура.

Укупна дужина Обилазнице око Зрењанина износи 15 км., и омогућиће потпуно измештање транзитног саобраћаја из градског језгра који сада долази из правца Новог Сада, Кикинде, Сечња, Српске Црње и са неколико локалних путева. Након пуштања у саобраћај Обилазнице око Зрењанина, министар Момировић је присуствовао радном састанку са представницима града Зрењанина, а главне теме састанка су биле наставак последње фазе изградње обилазнице као и почетак градње ауто-пута.

БОНУС ВИДЕО:

ДЕЈСТВО РУСКЕ АРТИЉЕРИЈЕ: Извештачи "Новости" на положају у близини Јасиновате

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

(УЖИВО) ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

(УЖИВО) ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ВИШЕ од 300 Куртијевих специјалаца до зуба наоружаних пешке је, у пратњи бројних оклопних возила, умарширало вечерас из правца Јужне у Северну Митровицу и упутило се у правцу Бошњачке махале, сазнају "Новости". Аљбин Курти је очигледно кренуо у финални покушај окупације севера Ковосо и Метохије.

08. 12. 2022. у 20:54 >> 23:37

ДОСАД НЕВИЂЕНО! Кошаркашке судије остале у неверици због навијача на мечу Евролиге Партизан - Звезда и урадиле ово (ВИДЕО)

ДОСАД НЕВИЂЕНО! Кошаркашке судије остале у неверици због навијача на мечу Евролиге Партизан - Звезда и урадиле ово (ВИДЕО)

НАКОН 287 одиграних дуела и 76 година дугог ривалства, четвртак 8. децембар 2022. постао је дан када су се кошаркаши Партизана и Црвене звезде први пут у историји састали у Евролиги, а атмосфера пред утакмицу је била таква да су судије остале у неверици.

08. 12. 2022. у 20:44

Коментари (0)

ВЛАДА СРБИЈЕ ПОМАЖЕ ГРАЂАНИМА: Ево ко ће имати право на мање рачуне за струју