БРНАБИЋЕВА ОДГОВОРИЛА ШЕХОЛИЈУ: За крај, ево још једне "ратнохушкачке" изјаве од мене

Novosti online

06. 07. 2022. у 12:17

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић на Твитеру је коментарисала изјаву Фатмира Шехолија да ће "ЗСО бити формирана искључиво када Србија призна (тзв.) Косово", те да ће "званичници Београда једном одговарати за ратнохушкачке изјаве".

БРНАБИЋЕВА ОДГОВОРИЛА ШЕХОЛИЈУ: За крај, ево још једне ратнохушкачке изјаве од мене

фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

- О положају Срба на КиМ најбоље говоре изјаве Фатмира Шехолија, директора нечега што се иронично зове „Институт за афирмацију међуетничких односа“ да ће „званичници Београда одговарати за ратнохушкачке изјаве“ и прети нам међународним актерима који „помно прате“ наше изјаве - навела је Брнабићева и додала:

- Када вам ускрате право гласа, као што је Приштина то ускратила Србима ове године, следи укидање права на мишљење и слободан говор. Замислите колико се Срби на КиМ осећају слободно да живе, мисле и говоре, када се вербалним деликтом прети највишим званичницима Републике Србије. Шехоли каже следеће: ЗСО тек кад Србија призна Косово*, а сви они који се залажу за формирање ЗСО ће одговарати.

- Дакле, позивање на поштовање међународних споразума је позив на рат, а позивање на непоштовање ових споразума је афирмација међуетничких односа. Занимљиво. Само као подсетник, ово је човек који ниједном речју није осудио терор над Драгицом Гашић, једином повратницом у Ђаковицу, већ је рекао да она, иако није крива, сваки дан треба да се извињава. Толико о афирмацији међуетничких односа.

Коначно, ово заиста довољно говори о овдашњим медијима који овакве људе позивају за коментаре и мишљење и третирају као релевантне и кредибилне саговорнике.

За крај, ево још једне „ратнохушкачке“ изјаве од мене: „КАДА ЋЕ ЗАЈЕДНИЦА СРПСКИХ ОПШТИНА БИТИ ФОРМИРАНА?“ - каже Брнабићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат био би гори од свих ратова у историји, имамо оружје какво до сад није виђено