ПЕТА БИТКА ЗА ЈЕДАН МАНДАТ: На биралишту код Бујановца данас опет гласање

М. Ст.

30. 06. 2022. у 06:31

БИРАЧИ у Великом Трновцу, код Бујановца, данас ће пети пут изаћи на парламентарне изборе, док ће политички актери покушати да изборни процес приведу крају како би могла да се формира нова влада.

ПЕТА БИТКА ЗА ЈЕДАН МАНДАТ: На биралишту код Бујановца данас опет гласање

ШКОЛА Бирачко место број шест у Великом Трновцу, Фото Ј. Стојковић

Гласање се понавља на једном бирачком месту, у ОШ "Мухарем Кадрију", на којем су, у претходна три наврата, поништени резултати, док је последњи пут биралиште затворено због неслагања међу члановима бирачког одбора и дојаве о бомби.

Републичка изборна комисија именовала је нове чланове бирачког одбора и уочи гласања поручила да се нада да ће овога пута имати више знања и вештина да се избори одрже у складу са законом.

Ј.С.

Ово биралиште, већ надалеко познато, постало је арена у којој се води борба око једног мандата. Од резултата заокруживања зависи да ли ће један мандат освојити Коалиција Албанаца долине, и тиме ући у Скупштину Србије, или ће посланика више имати Социјалистичка партија Србије. Албанцима за прелазак цензуса недостаје нешто више од 600 гласова, док би СПС, уколико освоји мандат, имао укупно 32 представника у републичком парламенту.

Гласање је након 3. априла, када су били одржани избори у целој Србији, поновљено 28. априла, потом 27. маја, док 23. јуна грађани нису ни стигли на биралиште.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ГВОЗДЕНА КУПОЛА: Како се Израел брани од ракета (ФОТО)