НОВА ХРВАТСКА СРАМОТА: Правдају ратни злочин на Петровачкој цести изјавама адвоката Анте Готовине (ФОТО)

Новости онлине

28. 05. 2022. у 11:11

КАМПАЊА напада и провокација против Србије због подизања оптужнице против хрватских пилота оптужених за злочин на Петровачкој цести се наставља. Хрватски "Јутарњи лист" је преко целе насловне стране објавио текст са насловом "Пилоти нису починили ратни злочин у Олуји".

НОВА ХРВАТСКА СРАМОТА: Правдају ратни злочин на Петровачкој цести изјавама адвоката Анте Готовине (ФОТО)

Фото: Новости

У тексту пишу да је подизање оптужнице за ратне злочине узбуркало хрватску политичку сцену и изазвало турбуленције у коалицији између ХДЗ-а и СДСС-а.

Фото: Новости

"Јутарњи лист" подсећа да је премијер Хрватске Андреј Пленковић јуче разговарао са четворицом оптужених пилота, након чега је отворио седницу Владе.

Фото: Новости

- За нас је Домовински рат, а посебно Олуја и Бљесак, ослободилачки напор хрватских бранитеља за заштиту и реинтеграцију хрватске територије. У Домовинском рату није било наредбе која би на било који начин била усмерена против цивилних циљева - рекао је на почетку седнице Пленковић, а потом упутио и "увијену" претњу Србији.

- Није добро за односе нормализације и процес помирења чињеница да Србија у свом закону има проширену надлежност на државе на простору бивше СФРЈ. Оваквим потезима ради кораке уназад, а не напред на путу помирења и помирбе. 

За наслов се "Јутарњи лист" послужио изјавом Луке Мишетића, адвоката генерала Анте Готовине, који је био осуђен за ратне злочине.

- Тужитељи ИЦТY-а, Хрватске и БиХ закључили су да нема довољно доказа да је почињен ратни злочин - написао је Мишетић на Твитеру.

Хрватски "Нови лист" је такође писао о овој теми на готово исти начин. 

Пажњу привлачи чињеница да су уз фотографију хрватског МиГ-21, истог онаквог какав је бацао бомбе по српским цивилима на Петровачкој цести, написали следеће:

- Олуја је била праведна ослободилачка акција против српске агресије. 

Фото: Новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)