"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Лавров 7. јуна у Београду

Novosti online

27. 05. 2022. у 15:54

РУСКИ шеф дипломатије Сергеј Лавров долази у Београд у уторак, 7. јуна - сазнају "Новости".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Лавров 7. јуна у Београду

Сергеј Лавров, Фото АП

Он ће имати низ састанака са српским државним врхом, а очекује се да се током сусрета са председником Александром Вучићем на столу нађу све горуће теме, од дешавања у Украјини и позиције Србије према овој кризи, преко ситуације у региону и економске сарадње у светлу санкција које је Запад увео Москви.

Ово је прва посета једног високог руског званичника Србији од избијања украјинске кризе и до ње долази у тренутку када Европска унија припрема најжешћи пакет санкција, којима се наша земља до сада, као једина у Европи није придружила, а због чега трпи огромне притиске.

Долазак Лаврова биће прилика и да се додатно појасне позиције Москве када је реч о Косову и Метохији, с обзиром на недавне изјаве руског председника Владимира Путина и других представника руске државе, који су ситуацију у Донбасу поредили са јужном српском покрајином.

Тема ће сигурно бити и Босна и Херцеговина, односно притисци којима је изложена Република Српска. Како сазнајемо, у плану је било да Лавров посети и БиХ, али то неће моћи да уради с обзиром на то да се Сарајево недавно прикључило санкцијама ЕУ против Москве, а од којих се оградило руководство Републике Српске, наводећи да је одлука донета нелегално.

Иначе, министар Лавров требало би да присуствује и пријему поводом Дана Русије, који ће 7. јуна организовати Руска амбасада у Београду.

Такође, у наредном периоду очекује се и да ће званичници са Запада посетити Београд.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЦЕНА КОЈА СЕ ПРЕПРИЧАВА: Малишан одговорио ТАЧНО на Путиново питање, а он га је ИСПРАВИО - нема граница! (ВИДЕО)