ВУЛИН ОШТРО ОДГОВОРИО МИЛАНОВИЋУ: "Ако наш пут у ЕУ води преко заборава наше мртве деце, онда тамо не треба да идемо"

Танјуг

24. 05. 2022. у 19:34

АКО наш пут у ЕУ води преко заборава наше мртве деце, онда тамо не треба да идемо, изјавио је данас министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин поводом претње хрватског председника Зорана Милановића да ће Србију коштати оптужница коју је подигла против четири висока официра Хрватске војске због ратних злочина у "Олуји" - саопштено је из МУП-а.

ВУЛИН ОШТРО ОДГОВОРИО МИЛАНОВИЋУ: Ако наш пут у ЕУ води преко заборава наше мртве деце, онда тамо не треба да идемо

Фото: МУП/ЕПА

- После Милановићевих упозорења да Србија треба да размисли да ли ће ући у ЕУ ако суди убицама српске деце, Србија заиста треба да добро размисли да ли треба да се труди да уђе у Европску унију по цени лечења хрватских комплекса и извињавања за усташке злочине.

Од Србије се тражи да због чланства у ЕУ прећути усташке злочине и да мирно сачека да се понове. Приликом стварања прве Југославије, од Срба се тражило да забораве злочине хрватских сатнија у Мачви и одмазди над Србима на простору данашње Хрватске, у другој Југославији се од Срба тражило да забораве Јасеновац, а сада им као један од услова за чланство у ЕУ траже да забораве протеривања и убијања Срба у "Олуји" и грађанском рату у Хрватској.

Знамо како смо прошли у две Југославије зашто мислимо да ће под истим условима у Европској унији бити другачије. Ако наш пут у ЕУ води преко заборава наше мртве деце, онда тамо не треба да идемо - изјавио је Вулин, реагујући на претњу коју је Милановић упутио Србији, када је рекао да ће Србију коштати оптужница коју је подигла против четири висока официра Хрватске војске због ратних злочина у "Олуји".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)