"ПА НИСУ СРБИ УБИЈАЛИ И ПРОТЕРАЛИ ХРВАТЕ, НЕГО ОБРНУТО": Вучић о најавама Загреба да ће подићи оптужницу против њега

Новости онлајн

23. 05. 2022. у 13:50

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић након обиласка радове на пројекту изградње београдског метроа на Макишком пољу, одговарајући на питања новинара, осврнуо се и на најновије најаве Загреба да ће подићи оптужницу против њега.

ПА НИСУ СРБИ УБИЈАЛИ И ПРОТЕРАЛИ ХРВАТЕ, НЕГО ОБРНУТО: Вучић о најавама Загреба да ће подићи оптужницу против њега

Фото: Принтсцреен/Пинк

- Нису Срби убијали Хрвате и протерали их из Глине, него обрнуто. То вам је кад немате политику и кад мислите да ратне злочине можете да чините. Ја нисам убио никога, а они против којих је подигнута оптужница јесу. Жао ми је што ви на Н1 то не видите, и што вам српска деца нису важна. Мени јесу, много важнија од моје политичке судбине.

Подсетимо, пре пар дана нове претње и уцене стигле су из Хрватске због оптужнице коју је српско Тужилаштво за ратне злочине подигло против четири висока хрватска официра, који су тада наредили нападе на српске избеглице на Петровачкој цести.

Овај пут један од предлога је и подизање оптужнице против председника Србије Александра Вучића, где се посебно истиче план потпредседника "Моста" Николе Грмоје да се подигне оптужница против председника Србије Александра Вучића!

- Време је да се коначно почнемо понашати као суверена држава и блокирамо преговоре Србије за улазак у ЕУ - рекао је Грмоја.

- Једини адекватан одговор на ове скандалозне поступке Србије било би подизање оптужнице против Вучића, јер је у окупираној Глини подстицао на побуну и агресију против Хрватске и зазивао границе Велике Србије - рекао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)