ПОКРЕТ СОЦИЈАЛИСТА ОДГОВОРИО РАГМИЈУ МУСТАФИ: Србија није крива што шиптарски представници мрзе своју земљу

Новости онлајн

23. 05. 2022. у 12:25

ПОКРЕТ социјалиста одговорио је Рагмију Мустафи, председнику Националног савета Албанаца, који је поново изнео лажи и увреде на рачун министра полиције Александра Вулина.

ПОКРЕТ СОЦИЈАЛИСТА ОДГОВОРИО РАГМИЈУ МУСТАФИ: Србија није крива што шиптарски представници мрзе своју земљу

Фото Министарство одбране

- Држава Србија није крива зато што шиптарски представници мрзе своју земљу и одбијају да је боље упознају, баш као што мрзе и да упознају језик земље у којој живе и раде. 

Када би Рагми Мустафа боље знао српски језик и историју српског народа, онда му никада не би ни пало на памет да тужи Александра Вулина за употребу речи "Шиптар", речи која је дошла управо из Мустафиног матерњег језика и речи којом и његови сународници себе називају. Да није толико задојен мржњом и злобом према Србији и српском народу, Мустафа би признао да се Александар Вулин, српски министар полиције који је показао да историју шиптарског народа боље познаје и од самог Мустафе, према Шиптарима односи са пуним уважавањем и поштовањем.  

Као што Мустафа не може да натера Александра Вулина да не говори својим матерњим језиком, тако Мустафа не може да натера ни своје сународнике да себе зову Албанцима. 

Уосталом, Александар Вулин је доказао и судским путем да није ни вређао, ни дискриминисао шиптарски народ.

Одбранио је и српски језик и историју српског народа од мржње и дневне политике - одговорили су у Покрету социјалиста Рагмију Мустафи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)