ПЕТКОВИЋ ОДГОВОРИО КУРТИЈУ: Из пуког хира угрожава стабилност читавог региона

Д.З.

19. 05. 2022. у 22:43

АЉБИН Курти је у међународној заједници препознат као некредибилна особа и као неко ко из пуког хира угрожава стабилност читавог региона, и зато се сваком поруком усмереном против дијалога и Вашингтонског споразума директно окреће против мира и стабилности.

ПЕТКОВИЋ ОДГОВОРИО КУРТИЈУ: Из пуког хира угрожава стабилност читавог региона

Фото Танјуг

 Због тога није ни чудо што Курти током своје екскурзије по САД није примљен у Белој кући – наводи у саопштењу директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

У Бриселском дијалогу, према речима др Петковића преговарачи Приштине обавезали су се потписом на формирање Заједнице српских општина, а не некакве асоцијације или невладине организације.Беорад ће, како истиче Петковић наставити да упорно и непоколебљиво инсистира да оно што је договорено уз посредовање ЕУ буде и спроведено јер, су како наводи, региону западног Балкана потребни одговорни и мудри политички лидери, а Курти са својим екстремистичким жаром је само квази-лидер и то у покушају.

-Београд доследно и искрено поручује да су мир и стабилност региона највећи заједнички интерес, и свако ко повлачи потезе који за циљ имају дестабилизацију овог простора, а Курти то свакодневно чини, не угрожава само наш регион, већ и наше шире окружење-истиче Петковић и додаје да у временима када читав свет клизи у кризу несагледивих размера, никоме није потребан пироман попут Аљбина Куртија.

-Курти не жели дијалог, он жели конфликт, противно свакој логици и разуму, али сваки његов покушај дестабилизације са наше стране ће, докле год то буде могуће, добити одговор у виду појачаног рада на стабилизацији. Крајње је време да се Аљбин Курти одрекне своје политике мржње према Србији и свему српском и да се, уколико је у стању, окрене политици изградње поверења и сарадње на нормализацији односа Београда и Приштине – наглашава Петковић.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)