"ПРИТИСЦИ НА СРБИЈУ ЗБОГ РУСИЈЕ": Премијерка Брнабић о дојавама о бомбама - један детаљ показује да стижу из иностранства

Novosti online

17. 05. 2022. у 10:40

ПРИТИСЦИ на Србију због неувођења санкција Русији су све јачи, али већ 82 дана одолевамо и једина смо земља у Европи која није донела одлуку о увођењу санкција, каже премијерка Србије Ана Брнабић.

ПРИТИСЦИ НА СРБИЈУ ЗБОГ РУСИЈЕ: Премијерка Брнабић о дојавама о бомбама - један детаљ показује да стижу из иностранства

Фото: Принтскрин

- Увела их је чак и стално неутрална Швајцарска и Босна и Херцеговина, иако се за то нису питали сви они који за то треба да се питају у складу са уставом БиХ. Огромни су и ужасни притисци које трпимо и сваки дан су тежи, јачи и гори. То потпуно јасно виде и сви наши грађани, ако ни кроз шта друго, онда кроз све ове дојаве о бомбама које су постале толико безобзирне и бруталне да сада таргетирају и децу у школама – каже премијерка.

Објашњава да су ове дојаве такође вид притиска који долази из иностранства, а све због неувођења санкција Руској Федерацији.

- Овај притисак није нимало наиван и није случајан, већ је заиста добро припремљен и пажљиво планиран. Један детаљ мени показује да све то долази из иностранства: дојава на адреси београдског Тропикаријума. Тропикаријум је толико мали, приватан је, и готово нико не зна где је. Неко је гледао шта би све могле да буду атракције у Београду, где би све могли да буду туристи и велики број људи. То говори да је неко планирао нападе и да то долази из иностранства. Никоме из Србије ни на крај памети не би пао београдски Тропикаријум – каже премијерка за „Ново јутро“ ТВ Пинк.

Дојаве су, додаје, део хибридног рата који пре свега удара на психу грађана, али и „најбезобзирније на безбедност деце“.

- Ово је огроман притисак на нас као власт да покажемо да то тако не може и да неће проћи. Ово је и финансијски притисак на Србију јер све то много кошта. Кошта и родитеље који морају да прекину свој посао, да оду по децу – рекла је премијерка.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)