САСТАНАК СА АМБАСАДОРОМ: Селаковић захвалио Бразилу на подршци по питању КиМ

Танјуг

06. 05. 2022. у 12:40

МИНИСТАР спољних послова Србије Никола Селаковић захвалио је данас Бразилу на позицији те земље по питању Косова и Метохије, залагању за доследно поштовање међународног права и пуну примену правно обавезујућих међународних докумената.

САСТАНАК СА АМБАСАДОРОМ: Селаковић захвалио Бразилу на подршци по питању КиМ

Никола Селаковић / Фото Игор Маринковић

На састанку с новоименованим амбасадором Бразила Жозеом Мауром да Фонсеком Коутом, Селаковић је посебно издвојио подршку коју нам ова земља пружа у УН, истакавши значај тога што је на недавној седници Савета безбедности УН о УНМИК-у бразилска делегација постизање мира и стабилности у нашој јужној покрајини довела у везу са пуном применом Резолуције СБ УН 1244, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Министар је додао да је за Србију веома важно што је Бразил на седници апеловао и на потпуну примену Бриселског споразума.

Селаковић је констатовао да наше билатералне односе карактерише висок степен разумевања и подршке по најважнијим питањима, поручивши да је Србија посвећена унапређењу укупних односа са Бразилом.

Министар је указао да је потребно интензивирати политички дијалог на високом и највишем нивоу, упутивши позив министру спољних послова Карлосу Алберту Франку Франси да посети Србију.

Такође, истакао је значај редовног дијалога два министарства спољних послова, изневши нашу спремност да током ове године организујемо билатералне политичке консултације у Београду.

Селаковић је са саговорником размотрио нашу економску сарадњу, која је у овоме тренутку знатно испод потенцијала две земље и не прати постојећи висок ниво политичких односа Србије и Бразила.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КОЛУБАРСКИ МАНЕВАР 1914: Како је пензионер постао војвода - рискантан потез Мишића којим је надмудрио аустроугарску војску