ПРЕКИНУТО СУЂЕЊЕ ГУЦАТИЈУ И ХАРАДИНАЈУ: Отказано и рочиште које је било заказано за 4. фебруар

Танјуг

31. 01. 2022. у 12:11

НАКОН завршетка данашње статусне конференције, суђење у предмету против председника и потпредседника Удружења ветерана ОВК Хиснија Гуцатија и Насима Харадинаја прекинуто је до даљег, саопштено је из Специјализованих већа Косова са седиштем у Хагу.

ПРЕКИНУТО СУЂЕЊЕ ГУЦАТИЈУ И ХАРАДИНАЈУ: Отказано и рочиште које је било заказано за 4. фебруар

Фото: Фото/Архива Новости/Јутјуб/RTV Dukagjini/Oxygen

Последњи сведок одбране испитан је у петак, 28. јануара, а како наводи суд, судско веће ће у догледно време одлучити о даљим корацима.

Рочиште које је било заказано за 4. фебруар је отказано.

Обојица оптужених се налазе у притвору у Хагу.

Гуцати и Харадинај су се на почетку суђења 7. октобра изјасили да нису криви, а представник Специјализованог тужилаштва Косова (СТК) је потом изнео уводну реч и представио детаље оптужнице.

Све оптужбе против Гуцатија и Харадинаја повезане су са поступцима који се воде пред СВК, укључујући истраге Специјализованог тужилаштва, наводи се у оптужници која их терети за ометање рада тог тужилаштва, одмазду према сведоцима и њихово застрашивање и повреду тајности поступака.

У оптужници се наводи да су од краја априла до септембра 2020. године Гуцати и Харадинај давали јавне изјаве у којима су оптуживали сведоке који сарађују са тужилаштвом, да су лажови, колаборационисти и издајници.

Ови поступци показују њихову намеру и мотиве да омаловаже и опструишу поступке пред СВК, оцењује тужилаштво.

Оптужени су за четири кривична дела - ометање службених лица у вршењу службених дужности, застрашивање сведока, затим за одмазду и повреду тајности поступка.

Подаци које су објавили су заштићени као тајни у складу са Законом о Специјализованим већима Косова, који је изгласала косовска скупштина.

БОНУС ВИДЕО:

СНИМАК КОЈИ ЈЕ РАЗБЕСНЕО СРБИЈУ: Ђак дивља на часу, наставница немоћна

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

У БЕСЕДИ за славском трпезом у манастиру Хиландар на Светој Гори, игуман Методије позвао је данас окупљене вернике и сав верни народ да се помоле за судбину Косова и Метохије, као и за оне који ће одлучивати о судбини јужне српске покрајине.

27. 01. 2023. у 15:36

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ОСТРВО змија, који се налази само 30 километара од обале бразилског града Сао Паола, заиста оправдава своје име. Мада сателитски снимци показују обиље вегетације, стеновите обале и кристално чисто море, ово острво је легло змија.

27. 01. 2023. у 21:00

Коментари (0)

Двојезичне државне школе све траженије, а једна се ускоро отвара и у Београду на води!