ПРЕКИНУТО СУЂЕЊЕ ГУЦАТИЈУ И ХАРАДИНАЈУ: Отказано и рочиште које је било заказано за 4. фебруар

Танјуг

31. 01. 2022. у 12:11

НАКОН завршетка данашње статусне конференције, суђење у предмету против председника и потпредседника Удружења ветерана ОВК Хиснија Гуцатија и Насима Харадинаја прекинуто је до даљег, саопштено је из Специјализованих већа Косова са седиштем у Хагу.

ПРЕКИНУТО СУЂЕЊЕ ГУЦАТИЈУ И ХАРАДИНАЈУ: Отказано и рочиште које је било заказано за 4. фебруар

Фото: Фото/Архива Новости/Јутјуб/RTV Dukagjini/Oxygen

Последњи сведок одбране испитан је у петак, 28. јануара, а како наводи суд, судско веће ће у догледно време одлучити о даљим корацима.

Рочиште које је било заказано за 4. фебруар је отказано.

Обојица оптужених се налазе у притвору у Хагу.

Гуцати и Харадинај су се на почетку суђења 7. октобра изјасили да нису криви, а представник Специјализованог тужилаштва Косова (СТК) је потом изнео уводну реч и представио детаље оптужнице.

Све оптужбе против Гуцатија и Харадинаја повезане су са поступцима који се воде пред СВК, укључујући истраге Специјализованог тужилаштва, наводи се у оптужници која их терети за ометање рада тог тужилаштва, одмазду према сведоцима и њихово застрашивање и повреду тајности поступака.

У оптужници се наводи да су од краја априла до септембра 2020. године Гуцати и Харадинај давали јавне изјаве у којима су оптуживали сведоке који сарађују са тужилаштвом, да су лажови, колаборационисти и издајници.

Ови поступци показују њихову намеру и мотиве да омаловаже и опструишу поступке пред СВК, оцењује тужилаштво.

Оптужени су за четири кривична дела - ометање службених лица у вршењу службених дужности, застрашивање сведока, затим за одмазду и повреду тајности поступка.

Подаци које су објавили су заштићени као тајни у складу са Законом о Специјализованим већима Косова, који је изгласала косовска скупштина.

БОНУС ВИДЕО:

СНИМАК КОЈИ ЈЕ РАЗБЕСНЕО СРБИЈУ: Ђак дивља на часу, наставница немоћна

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (0)

ЧАЧАК ПО ЧАЧКАЊУ, ПРИШТИНА ПО БОЛЕСТИ: Како су српски градови добијали ИМЕНА - прича о Младеновцу је нарочито занимљива