БЕЗБЕДНОСТ НА РЕКАМА: Потписан меморандум о сарадњи на пројекту подизања људских капацитета и безбедности на рекама

Novosti online

27. 01. 2022. у 14:44

МИНИСТАР грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и министар унутрашњих послова Александар Вулин потписали су данас Меморандум о сарадњи на реализацији пројекта „Национална академија за ванредне ситуације и обуку чланова посаде брода“ који ће допринети подизању људских капацитета и већој безбедности на нашим рекама.

БЕЗБЕДНОСТ НА РЕКАМА: Потписан меморандум о сарадњи на пројекту подизања људских капацитета и безбедности на рекама

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

- Данашња ситуација је таква да људи одлазе у иностранство и тамо се обучавају и настављају са својом професионалном каријером. Оснивањем „Националне академије за ванредне ситуације и обуку чланова посаде брода, Србија ће омогућити да наши људи остану овде, да у Србији започну своју професионалну каријеру, јер неће више имати потребе да се обучавају у иностранству - изјавио је министар Момировић.

- Србија има пуно река и ми ћемо то да искористимо. Водни саобраћај у Србији је често био потцењиван. Сведоци смо да је у претходним деценијама било јако мало инвестиција у водну инфраструктуру. Данас инвестирамо више од 500 милиона евра пре свега у наше луке, у Богујево, Прахово, али и у Нови Сад, а надам се да ћемо следеће године моћи да започнемо и највећу инвестицију у Луку Београд - закључио је министар Момировић.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

- Министарство унутрашњих послова поклања посебну пажњу обукама свих наших кадрова - истакао је министар Александар Вулин.

- Безбедност на рекама је веома важна и често запостављена. Само оно што научимо, што прође кроз наш систем образовања, једног дана ће моћи да буде и примењено - рекао је министар Вулин.

БОНУС ВИДЕО: 

Министар Томислав Момировић изразио саучешће након погибије радника на изградњи моравског коридора

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВУЧИЋ ДАНАС И СУТРА У ДАВОСУ: Председник Србије на састанку Светског економског форума