АМБАСАДОР ЂУРИЋ РАЗГОВАРАО СА СЕНАТОРОМ КАРДИНОМ: Изложен концепт Отвореног Балкана

Танјуг

26. 01. 2022. у 22:22

АМБАСАДОР Републике Србије у САД Марко Ђурић разговарао је са сенатором Беном Кардином, председавајућим Хелсиншке комисије и чланом Спољнополитичког одбора у Горњем дому Конгреса коме је образложио концепт Отвореног Балкана.

АМБАСАДОР ЂУРИЋ РАЗГОВАРАО СА СЕНАТОРОМ КАРДИНОМ: Изложен концепт Отвореног Балкана

Фото: Твитер

Уз размену мишљења о актуелностима на регионалном и светском плану, Ђурић је сенатору Кардину детаљно образложио концепт Отвореног Балкана као нове споне за изградњу партнерских односа у нашем делу Европе, саопштила је Амбасада Србије у САД.

Подсетивши да је сама идеја о овом начину повезивања потекла од председника Александра Вучића и највиших званичника Северне Македоније и Албаније, Ђурић је подвукао да је Србија својом економском стабилношћу и отвореним ставом доказала и показала да је поуздан саговорник који је увек спреман да пружи руку сарадње, наводи се у саопштењу.

У том смислу, како је истакао амбасадор, "охрабрујемо и понављамо позив свим нашим партнерима у региону да се прикључе иницијативи, те да сви заједно почнемо да доприносимо даљем побољшању животног стандарда свих људи на Балкану".

Имајући у виду да сенатор Кардин председава и сенатским Одбором за мала предузећа и предузетништво, међу темама разговора биле су и могућности јачања трговинске размене Србије и САД кроз ширу промоцију српског извоза.

Ђурић је посебно истакао да мала и средња предузећа у Србији имају огроман привредни потенцијал, те да наша држава континуирано ради на имплементацији стратешке регулативе за подршку развоја овог све динамичнијег сектора.

БОНУС ВИДЕО - ОНИ НАС ЧУВАЈУ: Српски војник има најсавременију борбену опрему за све изазове

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)