МАЛИ: Ђиласова реч нема никакву тежину

Novosti online

25. 01. 2022. у 11:59

МИНИСТАР финансија у Влади Републике Србије и потпредседник Српске напредне странке Синиша Мали данас је реаговао на најновије изјаве Драгана Ђиласа, и рекао да оне изнова показују нервозу јер му фотеља из дана у дан измиче.

МАЛИ: Ђиласова реч нема никакву тежину

Фото: Танјуг

- Нове Ђиласове фантазије како ће када победи на изборима млади добијати на хиљаде евра, показује колико тај човек нема ни меру, нити границу. Његова алавост Србију је својевремено коштала најмање 619 милиона евра, колико је отео од грађана док је био градоначелник Београда. Подсетићу да су, док је он владао, млади имали или нула или плату од 250 евра, као и да је стопа незапослености младих била 53 процента. Ђиласова испразна обећања показују колико ниподаштава управо те младе, од којих очекује да на изборима гласају за њега. Незапосленост младих у трећем кварталу прошле године била је 23,1%, а они данас раде за много веће просечне плате него што је то било у њихово време - рекао је Мали.

Он је рекао да овакве најаве још једном показују колико је Драган Ђилас неодговоран политичар, те да његова реч нема никакву тежину.

- Неко ко тако лако даје лажна обећања има само један циљ - да поново седне у фотељу. Ми, са друге стране, сва своја обећања испуњавамо у динар и у дан. Грађани знају да оно што кажемо, то и урадимо, и на врло одговоран и реалан начин водимо нашу економску политику. Од почетка пандемије корона вируса помогли смо и привреди и грађанима, и настављамо то да радимо. Дакле, наша политика се не заснива на празној причи, као Ђиласова, већ на резултатима – рекао је Синиша Мали.

Он се запитао да ли је могуће да Драган Ђилас после свега очекује да му неко верује.

- Вероватно не верује ни сам себи, јер лажи и обмане које су у фокусу његове политике збуњују чак и његове блиске сараднике, пошто његов тајкунско-пословни конзорцијум не може да се договори сам са собом чак ни око председничког кандидата. Тако имамо Ђиласа и његовог Поноша, који је својевремено топио тенкове, слушао НАТО, а којег не желе они чијој странци припада. Да није тужно, било би смешно какве карикатуре од политичара би поново да се увале у фотељу да пљачкају и уништавају Србију - навео је Мали.

Како је напоменуо, иако Ђилас рачуна да су грађани заборавили на његову заоставштину, дубоко се вара, јер његов лоповлук тешко може бити избрисан.

- У његово време стотине хиљада људи је остало без посла, а плата или није било или су биле мизерно минималне. Пензије су биле несигурне јер је уништен Пензиони фонд. Ђилас је успео да остане дужан мајкама, али и да покраде гомилу новца изградњом Пазл града, лажних реплика Теразија, уништавањем Пионирског града ради ријалитија и чувеним реконструкцијама, које су биле параван за лоповлук. Захваљујући Ђиласовом математичком мозгу, иза њега остао је дуг од 1,2 милијарде евра Београду, јер новац се уместо у буџет града преливао у фирме блиске тадашњем градоначелнику Драгану Ђиласу, који је само на уградњи подземних контејнера испумпао милионе евра из Градске чистоће. Ђилас је задужио и сопствену странку, пошто је откупио дуг ДС-а од 49 милиона динара за 38 милиона динара, а онда је уз камату од 18 одсто, као последњи лихвар задужио и довео у ситуацију у којој се и данас налази. Зато и не чуде вртоглаве цифре на тајним рачунима широм света - закључио је Мали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)