ВЕЉИНИ "ВОЈНИЦИ" ПРОНАШЛИ СТАН ЗА ПУЦАЧЕ НА ВУЧИЋА: Један од снајпериста из БиХ, а имао је логистику у Београду

Е. В. Н.

25. 01. 2022. у 09:00

СНАЈПЕРИСТА, који је требало да стигне преко територије Босне и Херцеговине и пуца на председника Србије Александра Вучића, имао је обезбеђену логистику у Београду у виду људи блиских криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији је ментор и организатор атентата, Радоје Звицер - у бекству! Сумња се да је он издао налог за убиство шеф државе, а монструозни план осмислио је са својим најближим сарадницима Миланом Вујотићем, али и Р. Ж., С. Ј., Д. К., М. К. и А. Д.

ВЕЉИНИ ВОЈНИЦИ ПРОНАШЛИ СТАН ЗА ПУЦАЧЕ НА ВУЧИЋА: Један од снајпериста из БиХ, а имао  је логистику у Београду

Фото Shutterstock / Д. Миловановић

Махом је реч о црногорским држављанима, који су у бекству месецима. Међу завереницима има и држављана наше земље, као и БиХ... Са њима Которанин, који слови за вођу злогласног "кавачког клана", одржава контакте преко заштићених видова комуникације.

- Имамо оперативни податак, који се проверава, да је Звицер, преко посредника, ступио у контакт са најмање двојицом снајпериста како би био сигуран у испуњење крвавог плана. Постоје и индиције да има пуну подршку људи из самог врха црногорске државе, полиције, као и АНБ, да дестабилизује Србију тако што ће физички уклонити српског председника. Они га снабдевају чак и обавештајним подацима и помажу њему и осталима да се крију широм света - каже за "Новости" саговорник из безбедносних структура.

Један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић обелоданио је у понедељак податак да је "извесни Срђан Марковић из Црне Горе, који се тренутно налази у Америци", један од седморице осумњичених да су укључени у најављену злочиначку акцију.

- То треба све да нас забрине, јер не ради се ни о каквим медијским спекулацијама, нити се ради о спиновима, ради се о професионалној информацији које су страни безбедносни извори упутили безбедносним службама Србије. Ради се о људима који су из Црне Горе. Господин Габријел Ескобар би требало, као оперативац безбедносних служби, да помогне нашим обавештајним службама и да са америчким оперативцима утврди да ли је тачна информација да је тај Срђан Марковић, који је из Црне Горе, један од седморице укључених у једну криминалну акцију атентата на председника друге државе. Такође, могли би да нам дају информације одакле је стигло то оружје којим је требало да се изврши атентат. Радом безбедносних служби страних држава и Србије, план атентата је осујећен.

Према оперативним сазнањима, Звицер је последњи пут био лоциран на територији Јужне Америке, као и Вујотић. Остали припадници клана, који су избегли хапшење захваљујући дојави црногорских служби, крију се по Шпанији, Холандији, али и у државама региона. На територији Србије логистику им раде људи блиски Беливуку и Миљковићу, а који су још на слободи.

- Оперативна сазнања говоре да је "штек" за снајперисту у Београду већ припремљен. За то су се побринули Беливукови људи. Један од њих, П. О., брине о свему. Он је контакт између Беливука и Звицера. Информације се најчешће размењују посредством адвоката, који их посећују у притвору. Како Беливука, тако и Миљковића. Зна се цео ланац комуникације и како све иде од уста до уста - наводи извор нашег листа.

Према досадашњим прикупљеним информацијама, снајпер, којим је требало да буде убијен председник Србије, до наше земље би стигао легалним каналима, из делова, и уз пратећу документацију. Новац за атентат обезбеђен је кријумчарењем, растурањем и продајом кокаина.

После информације, коју је нашој полицији доставио Европол, а до које је дошла једна држава чланица Европске уније, појачана је безбедност председника Вучића. На прикупљању података о деловању ове групе ангажовани су готово сви обавештајни ресурси, јер према плану, како је информисана наша полиција, на председника Србије атентат би требало да се изврши у првој половини фебруара.

Из тог разлога, током наредне три недеље, све српске безбедносне службе даноноћно ће радити како би се спречио крвави план. У истрагу је укључено и српско Тужилаштво за организовани криминал (ТОК).

Истовремено, припадници МУП Србије и БИА раде и на идентификацији свих људи криминалне групе Беливука и Миљковића, који су на слободи и припремају логистику за атентат. Наредних дана, према незваничним информацијама, могу да се очекују и прва хапшења.Е. В. Н.#, могли би да нам дају информације одакле је стигло то оружје којим је требало да се изврши атентат. Радом безбедносних служби страних држава и Србије, план атентата је осујећен.

ЕНИГМА ЗВАНА ТРИ ТОНЕ КОКАИНА

ТВРДЊА црногорских тужилаца да је у последњих шест месеци најмање три тоне кокаина прокријумчарено преко Луке Бар, и то "захваљујући" припадницима АНБ, који су затварали очи, директно се везују за "послове" Радоја Звицера и његових сарадника. Дрога је завршила на црном тржишту Западне Европе.

Новац од продаје, а реч је о више стотина милиона евра, користи се за скривање бегунаца, али и монструозне планове, попут убиства председника једне државе. Постоје индиције да је део наркотика завршио и у Србији, код Беливукових и Миљковићевих људи.

ВЛАДА ВОЈВОДИНЕ: ОТПОР ЗЛОЧИНЦИМА И ПОМАГАЧИМА

СРБИЈА мора имати довољно снаге да се одупре злочинцима и њиховим помагачима, без обзира на то где се налазе и за то се морају користити сви ресурси. Истовремено, политички инспиратори нереда у нашој земљи, који неистинама и дезинформацијама учествују у криминализацији председника и његове породице морају знати да су део једног подухвата чији је циљ припрема најгорег сценарија, што Србија и наш народ неће дозволити.

То је у понедељак саопштено из Покрајинске владе која захтева од државних органа предузимање свих радњи ради откривања лица наведених у информацијама Европола да се спрема атентат на председника Вучића.

- Упркос претњама, наставићемо борбу за нашу земљу и очуваћемо мир и нормалан живот свих грађана - навели су из Покрајинске владе.

ДАРКО ГЛИШИЋ: А КО ЈЕ "ДИРЕКТОР" ФИРМЕ?

ПРЕДСЕДНИК Извршног одбора СНС Дарко Глишић изјавио је да је крајњи циљ појединих центара моћи ликвидација председника Александра Вучића, јер неки, каже, не могу да поднесу да је Србија сваким даном све јача и постаје регионална сила, и навео да, уколико се Вучић повуче са места председника странке након избора, ни он неће остати на својој партијској функцији.

- Грађани у земљама региона се питају како Вучић може да гради стотине километара ауто-путева и да отвара толике фабрике, а како све то не може код њих - рекао је Глишић на ТВ Пинк.

Он тврди да је Радоје Звицер само "извршни директор у фирми" у којој је "неко други генерални директор и главни уредник" свега што се дешава:

- Звицер добија задатак и он то треба да изврши. Врло је чудно да су планирали атентат за фебруар, када су планирали и повратак ДПС на власт. Нема шансе да је Звицер сам подигао организацију без ичије помоћи.

ЗОРАН РАДОЈИЧИЋ: ОЗБИЉНО УГРОЖАВАЊЕ БЕЗБЕДНОСТИ

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Зоран Радојичић упутио је у понедељак подршку председнику Александру Вучићу у борби против организованог криминала и указао да свака претња упућена шефу државе мора бити испитана и санкционисана.

- Наводи о плановима атентата на председника Вучића представљају озбиљно угрожавање безбедности. Верујем у потпуну посвећеност и професионалност наших служби безбедности које раде на расветљавању свих чињеница - написао је Радојичић на инстаграм-профилу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

СЛЕДИ НАЈТЕЖЕ ВРЕМЕ ОД 1945. ГОДИНЕ Вучић поручио на састанку са патријархом - Јединство ће нам требати више него икада