МИП РУСИЈЕ: САД и НАТО покренуле отровну кампању лажних оптужби против Москве

Танјуг

22. 01. 2022. у 13:55

МИНИСТАРСТВО спољних послова Русије оценило је данас да су Сједињене Државе и земље НАТО, уместо да припремају одговоре на руске предлоге за гаранције безбедности, покренуле "отровну кампању" са лажним оптужбама на рачун Москве.

МИП РУСИЈЕ: САД и НАТО покренуле отровну кампању лажних оптужби против Москве

Фото Д. Дозет

Руско Министарство наводи да је Москва од 15. децембра 2021. године, када је званично предала Вашингтону нацрт споразума о гаранцијама безбедности, са америчке стране добила углавном очигледне покушаје развлачења расправе о конкретним предлозима Русије, преноси РИА Новости.

У коментару руског министарства се наводи да су, уместо да се усредсреде на одговоре на питања постављена у руским документима, Бела кућа и њени западни савезници покренули крајње "отровну" информационо-пропагандну кампању која Русију приказује као "агресора", "непријатеља цивилизоване Европе" и "претњу" међународној стабилности".

Крајем 2021. Русија је објавила нацрте споразума са Сједињеним Државама и НАТО-ом о гаранцијама безбеднопсти. Москва тражи од својих западних партнера правне гаранције да се НАТО неће ширити даље на исток, да се Украјина неће придружити Алијанси и да западне земље неће успостављати војне база у земљама насталим на територији некадашњег Совјетског савеза.

БОНУС ВИДЕО: 

Ко је тровао највећег Путиновог противника

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)