ЂУКАНОВИЋ И ЗВИЦЕР СПРЕМАЈУ ЛИКВИДАЦИЈУ ВУЧИЋА: Информације о атентату које је Шешељ изнео у јавност

Novosti online

21. 01. 2022. у 19:57

ПРЕДСЕДНИК СРС Војислав Шешељ изјавио је јуче, за јутарњи програм ТВ Пинк да се спрема атентат на председника Србије Александра Вучића.

ЂУКАНОВИЋ И ЗВИЦЕР СПРЕМАЈУ ЛИКВИДАЦИЈУ ВУЧИЋА: Информације о атентату које је Шешељ изнео у јавност

Фото: Принтскрин Хепи ТВ

- Мило Ђукановић и Радоје Звицер спремају ликвидацију Александра Вучића и планирају да то ураде у првој половини фебруара - рекао је Шешељ.

- Износим вам само голу информацију, без икакве обраде и желим да наведем наше службе да се изјасне и да кажу да ли је то истина или није - навео је лидер радикала.

Председник СРС каже да је Мило Ђукановић киван на Србију и Вучића због помоћи Србима у Црној Гори.

Вулин: Криминална група Радоја Звицера планирала да убије председника

Информације о томе да се спрема атентат потврдио је Александар Вулин, министар унутрашњих послова.

- Након што смо посредством Европола, користећи службене, званичне видове комуникације између полиција, 14. јануара добили информацију под ознаком хитно, од припадника полиције једне земље чланице Европске уније, Министарство унутрашњих послова Републике Србије је званично обавештено о постојању оперативних информација о постојању организоване криминалане групе сачињене од држављана различитих земаља, која за циљ има убиство, атентат на председника Републике Србије Александра Вучића - рекао је Вулин.

Према његовим речима, након што су се у више експертских нивоа уверили у квалитет и вредност добијене информације, припадници Министарства унутрашњих послова и Безбедносно-информативне агенције заједно са Европолом и партнерском службом од које је информација добијена покренуло је опсежну акцију на утврђивању идентитета свих припадника ове злочиначке организације, која за циљ има убиство председника Вучића.

- На челу ове криминалне организације налази се црногорски држављанин Радоје Звицер, за којим је Србија већ расписала потерницу, организатор и један од вођа кавачког клана, одговоран за шверц и илегалну продају наркотика, али и организацију и наручивање више убистава која су почињена на територији Србије, Црне Горе али и других земаља - рекао је министар Вулин.

Према његовим речима "Да ли је Радоје Звицер ову злочиначку организацију окупио и организовао да би убили председника Вучића по споственом нахођењу или зато што је добио наређење од свог политичког шефа, политичког вође, остаје на истрази да утврди."

- Али до тада припадници Министарства унутрашњих послова и Безбедносно-информативне агенције о сваком сазнању до кога буду дошли оперативним радом обавештаваће Тужилаштво за организовани криминал, али и у сардањи са представницима војних безбедносних структура учиниће све да се наш уставни поредак, свакодневни начин живота, мир и стабилност сачувају, али и да се сачува безбедност и живот председника Александра Вучића. Живела Србија - рекао је министар Вулин.

Атентат на председника је, према прикупљеним подацима, требало да се изврши током фебруара.

БОНУС ВИДЕО - АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Три ствари на које сам поносан у 2021. години

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)